Glutenfri formkake
Oppskriften på glutenfri formkake med rips og solbær er veldig enkel og gir to små, glutenfrie formkaker. Frys ned den ene og få skikkelig sommerfølelse igjen på en kald høstdag.
I denne oppskriften er det brukt glutenfritt mel. For å gjøre kaken laktosefri, kan du bytte ut smøret med kokosolje eller laktosefritt margarin. Du kan også fint bytte ut sukkeret med for eksempel kokossukker for å få en litt sunnere kake.
Oppskriften på glutenfri formkake med rips og solbær er veldig enkel og gir to små, glutenfrie formkaker. Frys ned den ene og få skikkelig sommerfølelse igjen på en kald høstdag.
I denne oppskriften er det brukt glutenfritt mel. For å gjøre kaken laktosefri, kan du bytte ut smøret med kokosolje eller laktosefritt margarin. Du kan også fint bytte ut sukkeret med for eksempel kokossukker for å få en litt sunnere kake.
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 dl sukker, eller kokossukker
- 4 stykker egg
- 8 dl mel, glutenfritt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 1 dl vann
- 1 kurv solbær
- 1 kurv rips
Slik gjør du:
- 200 g smør
- 2 dl sukker, eller kokossukker
- 4 stykker egg
- 8 dl mel, glutenfritt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 1 dl vann
- 1 kurv solbær
- 1 kurv rips
