Oppskriften på glutenfri formkake med rips og solbær er veldig enkel og gir to små, glutenfrie formkaker. Frys ned den ene og få skikkelig sommerfølelse igjen på en kald høstdag.
I denne oppskriften er det brukt glutenfritt mel. For å gjøre kaken laktosefri, kan du bytte ut smøret med kokosolje eller laktosefritt margarin. Du kan også fint bytte ut sukkeret med for eksempel kokossukker for å få en litt sunnere kake.
Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt. Visp så inn ett egg av gangen til du har en jevn krem.
Bland alt det tørre i en annen bolle og bland det inn i kremen litt av gangen. Rør inn vannet til slutt.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
La formkakene avkjøles før du skjærer i dem. De trenger litt tid på å sette seg ordentlig, så beregn minst et par timer hvile.
Bon appetit!
Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt. Visp så inn ett egg av gangen til du har en jevn krem.
Bland alt det tørre i en annen bolle og bland det inn i kremen litt av gangen. Rør inn vannet til slutt.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
La formkakene avkjøles før du skjærer i dem. De trenger litt tid på å sette seg ordentlig, så beregn minst et par timer hvile.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto