Appelsinkake med melisglasur
25 min
11 varer
500
Denne appelsinkaken vil nok overrasket deg, for maken til lettvinte greier skal du lete lenge etter. Dette er en superenkel kake med yoghurt, som har en litt formkake-aktig konsistens. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Med melisglasur på toppen blir den rett og slett nydelig.
Ingredienser
8
porsjoner
appelsinkake
- 3 stykker egg
- 1 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
- 100 g sukker
- 0.5 dl appelsinjuice
- 2 stykker appelsin, riv det ytterste av skallet
- 300 g yoghurt, nøytral, vanilje eller sitrus
- 200 g hvetemel
- 2.5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljesukker
Glasur
- melis
- appelsinjuice
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
appelsinkake
- 3 stykker egg
- 1 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
- 100 g sukker
- 0.5 dl appelsinjuice
- 2 stykker appelsin, riv det ytterste av skallet
- 300 g yoghurt, nøytral, vanilje eller sitrus
- 200 g hvetemel
- 2.5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljesukker
Glasur
- melis
- appelsinjuice
Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt.
Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
Helles i en smurt eller bakepapirkledd brødform (1,5 liter)
Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter - 1 time.

Bon appetit!
Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt.
Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
Helles i en smurt eller bakepapirkledd brødform (1,5 liter)
Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter - 1 time.