Til hovedinnhold

Formkake med sitron

1 h

Denne formkaken med sitron er lett og frisk, og har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Den er dessuten superenkel å lage!

Formkake med sitron holder seg i over en uke (!) om du pakker den inn i plast eller linklede og oppbevarer den i kjøleskap, så da er det bare å kjøre på med dobbel oppskrift. Du kan også prøve å riste en skive når den begynner å bli tørr og spis den med smør på.

Lagret av 668 brukere
Formkake med sitron
Foto: Julie Ilona Balas

Denne formkaken med sitron er lett og frisk, og har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Den er dessuten superenkel å lage!

Formkake med sitron holder seg i over en uke (!) om du pakker den inn i plast eller linklede og oppbevarer den i kjøleskap, så da er det bare å kjøre på med dobbel oppskrift. Du kan også prøve å riste en skive når den begynner å bli tørr og spis den med smør på.

Lagret av 668 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 stykker sitron, skall og 4-5 cl saft
  • 2 stk lime, skall og 2-3 cl saft
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 dl melk
  • 4 ss smør
  • 1 ss valmuefrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 stykker sitron, skall og 4-5 cl saft
  • 2 stk lime, skall og 2-3 cl saft
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 dl melk
  • 4 ss smør
  • 1 ss valmuefrø
Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
Vask og riv skallet av sitrusfrukten. Bruk aller helst økologisk sitrusfrukt da disse ikke har voks og sprøytemidler.
Når eggedosisen er stiv har du i revet skall og saften av sitrusen og blander. Hvis du bruker kjøkkenmaskin må du bytte fra visp til blandekrok nå, eller du kan gjøre det for hånd med en slikkepott.
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver i en egen bolle, gjerne i et litermål. Bland vekselvis melblandingen og melken i eggedosisen. Ha i smeltet smør og valmuefrø til slutt og bland godt.
Denne oppskriften er nok til en liten brødform, lag dobbel om du vil ha en lang formkake. Kle formen med fett eller bruk bakepapir så blir det lettere å få ut kaken. Stek i cirka 45 minutter på 175 grader varmluft. Sjekk kaken med en trepinne, om det henger igjen deig bør den stekes et par minutter ekstra.
La kaken avkjøle seg helt før du deler den opp. Dryss melis over kaken eller lag en enkel melisglasur med sitronsaft hvis du vil. Da er det lurt å la glasuren stivne over natten i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
Vask og riv skallet av sitrusfrukten. Bruk aller helst økologisk sitrusfrukt da disse ikke har voks og sprøytemidler.
Når eggedosisen er stiv har du i revet skall og saften av sitrusen og blander. Hvis du bruker kjøkkenmaskin må du bytte fra visp til blandekrok nå, eller du kan gjøre det for hånd med en slikkepott.
Bland mel, vaniljesukker, bakepulver i en egen bolle, gjerne i et litermål. Bland vekselvis melblandingen og melken i eggedosisen. Ha i smeltet smør og valmuefrø til slutt og bland godt.
Denne oppskriften er nok til en liten brødform, lag dobbel om du vil ha en lang formkake. Kle formen med fett eller bruk bakepapir så blir det lettere å få ut kaken. Stek i cirka 45 minutter på 175 grader varmluft. Sjekk kaken med en trepinne, om det henger igjen deig bør den stekes et par minutter ekstra.
La kaken avkjøle seg helt før du deler den opp. Dryss melis over kaken eller lag en enkel melisglasur med sitronsaft hvis du vil. Da er det lurt å la glasuren stivne over natten i kjøleskap.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?