Formkake med sitron
Denne formkaken med sitron er lett og frisk, og har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Den er dessuten superenkel å lage!
Formkake med sitron holder seg i over en uke (!) om du pakker den inn i plast eller linklede og oppbevarer den i kjøleskap, så da er det bare å kjøre på med dobbel oppskrift. Du kan også prøve å riste en skive når den begynner å bli tørr og spis den med smør på.
Denne formkaken med sitron er lett og frisk, og har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Den er dessuten superenkel å lage!
Formkake med sitron holder seg i over en uke (!) om du pakker den inn i plast eller linklede og oppbevarer den i kjøleskap, så da er det bare å kjøre på med dobbel oppskrift. Du kan også prøve å riste en skive når den begynner å bli tørr og spis den med smør på.
Ingredienser
- 2 stykker egg
- 1.5 dl sukker
- 2 stykker sitron, skall og 4-5 cl saft
- 2 stk lime, skall og 2-3 cl saft
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g hvetemel
- 1 dl melk
- 4 ss smør
- 1 ss valmuefrø
Slik gjør du:
- 2 stykker egg
- 1.5 dl sukker
- 2 stykker sitron, skall og 4-5 cl saft
- 2 stk lime, skall og 2-3 cl saft
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g hvetemel
- 1 dl melk
- 4 ss smør
- 1 ss valmuefrø
