Sukkerbrød

60 min

Et saftig sukkerbrød er en av grunnsteinene i mange deilige kaker. Det kan lages god tid i forveien og fryses ned. Følg oppskriften på sukkerbrødet og avkjøl det opp ned, så unngår du at kaken synker i midten.

Tips: Ikke smør kantene på kakeformen. Det forhindrer at sukkerbrødet hever seg slik det skal under steking. Men smør bunnen på formen og dekk med bakepapir. Avkjøl sukkerbrødet helt i formen og bruk en skarp kniv langs kanten for å løsne kaken.

154 har lagret denne
Sukkerbrød på svart rist
Foto: Silje Sandberg

Et saftig sukkerbrød er en av grunnsteinene i mange deilige kaker. Det kan lages god tid i forveien og fryses ned. Følg oppskriften på sukkerbrødet og avkjøl det opp ned, så unngår du at kaken synker i midten.

Tips: Ikke smør kantene på kakeformen. Det forhindrer at sukkerbrødet hever seg slik det skal under steking. Men smør bunnen på formen og dekk med bakepapir. Avkjøl sukkerbrødet helt i formen og bruk en skarp kniv langs kanten for å løsne kaken.

154 har lagret denne
1
stk
Obs: Bruk en springform 24 cm.
  • 5 stk egg, romtempererte
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk egg, romtempererte
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i springformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken opp ned på en rist, helt til den er kald. Ha den fortsatt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk god tid her, dette avgjør om du får et luftig sukkerbrød. Eggedosisen er tykk nok når du kan skrive Ole i røren før det forsvinner.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Ha deigen i springformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i cirka 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken opp ned på en rist, helt til den er kald. Ha den fortsatt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?