Oreokake
Denne populære moussekaken gjør seg på kakebordet til alle festlige anledninger, enten det er konfirmasjon, 17. mai eller bursdag. Syndig god og en favoritt blant både voksne og barn. Denne oppskriften på oreokake består av knasende oreokjeks i bunn, deretter et lag fløyelsmyk mousse og frisk ostekrem, før kaken til slutt toppes med pisket krem og hakkede oreokjeks.
Denne populære moussekaken gjør seg på kakebordet til alle festlige anledninger, enten det er konfirmasjon, 17. mai eller bursdag. Syndig god og en favoritt blant både voksne og barn. Denne oppskriften på oreokake består av knasende oreokjeks i bunn, deretter et lag fløyelsmyk mousse og frisk ostekrem, før kaken til slutt toppes med pisket krem og hakkede oreokjeks.
Ingredienser
Oreobunn
- 300 g oreokjeks
- 100 g meierismør, smeltet
Ostekrem
- 200 g Philadelphiaost, naturell
- 150 g melis
- 2 dl kremfløte
- 100 g oreokjeks, grovhakket
Sjokolademousse
- 100 g mørk kokesjokolade
- 2 stk egg, skilt eggeplomme og hvite
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Kremtopping
- 2 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 150 g oreokjeks, grovhakket
Slik gjør du:
Oreobunn
- 300 g oreokjeks
- 100 g meierismør, smeltet
Ostekrem
- 200 g Philadelphiaost, naturell
- 150 g melis
- 2 dl kremfløte
- 100 g oreokjeks, grovhakket
Sjokolademousse
- 100 g mørk kokesjokolade
- 2 stk egg, skilt eggeplomme og hvite
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
Kremtopping
- 2 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 150 g oreokjeks, grovhakket
Oreobunn
Ostekrem
Sjokolademousse
Før servering
