Denne populære moussekaken gjør seg på kakebordet til alle festlige anledninger, enten det er konfirmasjon, 17. mai eller bursdag. Syndig god og en favoritt blant både voksne og barn. Denne oppskriften på oreokake består av knasende oreokjeks i bunn, deretter et lag fløyelsmyk mousse og frisk ostekrem, før kaken til slutt toppes med pisket krem og hakkede oreokjeks.
Start med bunnen. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en foodprosessor, eller annen matmølle. Ha i smeltet smør og bland godt.
Finn frem en springform på 18-22 cm i diameter, du trenger ikke bunnen. Sett springformen på et kakefat og press kjeksbunnen godt og jevnt ned så den fyller hele bunnen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekrem
Visp sammen kremost og melis til en jevn blanding. I en annen bolle, pisk kremfløte til stiv krem. Bland sammen osteblandingen og kremen og visp til alt er blandet. Visp så lite som mulig for å beholde luften i ostekremen.
Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Strø over grovhakket oreokjeks på toppen av ostekremen.
Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30-45 minutter.
Sjokolademousse
Sett en bolle som tåler varme over vannbad og smelt sjokoladen i vannbadet.
Skill eggene og pass på at du ikke får noe eggeplomme i hviten. Ta bollen ut av vannbadet og visp inn en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, da vil eggene koagulere.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Visp kremen inn med sjokoladen.
I en annen bolle, visp eggehviter stive og vend inn til slutt sammen med sjokolade og kremblandingen.
Fordel sjokolademoussen på toppen av ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time.
Før servering
Gjør toppen av kaken klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakkede oreokjeks.
Bruk en tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med grovhakket kjeks og server med en gang.
Bon appetit!
Oreobunn
Start med bunnen. Smelt smør og kjør kjeks til fine smuler i en foodprosessor, eller annen matmølle. Ha i smeltet smør og bland godt.
Finn frem en springform på 18-22 cm i diameter, du trenger ikke bunnen. Sett springformen på et kakefat og press kjeksbunnen godt og jevnt ned så den fyller hele bunnen. Sett i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekrem
Visp sammen kremost og melis til en jevn blanding. I en annen bolle, pisk kremfløte til stiv krem. Bland sammen osteblandingen og kremen og visp til alt er blandet. Visp så lite som mulig for å beholde luften i ostekremen.
Fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Strø over grovhakket oreokjeks på toppen av ostekremen.
Sett kaken kaldt i kjøleskapet i 30-45 minutter.
Sjokolademousse
Sett en bolle som tåler varme over vannbad og smelt sjokoladen i vannbadet.
Skill eggene og pass på at du ikke får noe eggeplomme i hviten. Ta bollen ut av vannbadet og visp inn en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene, da vil eggene koagulere.
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Visp kremen inn med sjokoladen.
I en annen bolle, visp eggehviter stive og vend inn til slutt sammen med sjokolade og kremblandingen.
Fordel sjokolademoussen på toppen av ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time.
Før servering
Gjør toppen av kaken klar ved å stivpiske kremfløte med sukker og grovhakkede oreokjeks.
Bruk en tynn kniv og skjær forsiktig langs kanten på kakeformen. Fordel krem utover, topp med grovhakket kjeks og server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto