Mazarinkake med hasselnøtter og lime
Mazarinkake er en myk og saftig mandelkake som lages med marsipan i deigen. Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (også kalt råmarsipan). Grovt hakkede hasselnøtter gir herlig smak og crunch. Kaken inneholder revet limeskall og dynkes med limesirup etter steking, som gjør den saftig, og glaseres dessuten med en lekker limeglasur. Dette er en nydelig kake!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mazarinkake er en myk og saftig mandelkake som lages med marsipan i deigen. Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (også kalt råmarsipan). Grovt hakkede hasselnøtter gir herlig smak og crunch. Kaken inneholder revet limeskall og dynkes med limesirup etter steking, som gjør den saftig, og glaseres dessuten med en lekker limeglasur. Dette er en nydelig kake!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Mazarinkake
- 250 g marsipan, ekte
- 4 stk egg
- 200 g sukker
- 200 g smør, mykt
- 100 g hvetemel
- 100 g hasselnøtter
- 2 stk lime, revet skall
Limesirup
- 2 stk lime, presset saft
- 100 g sukker
Limeglasur
- 3 dl melis
- 2 stk lime, presset saft
Pynt
- 40 g hasselnøtter
- 2 stk lime, revet skall
Mazarinkake
- 250 g marsipan, ekte
- 4 stk egg
- 200 g sukker
- 200 g smør, mykt
- 100 g hvetemel
- 100 g hasselnøtter
- 2 stk lime, revet skall
Limesirup
- 2 stk lime, presset saft
- 100 g sukker
Limeglasur
- 3 dl melis
- 2 stk lime, presset saft
Pynt
- 40 g hasselnøtter
- 2 stk lime, revet skall
