Til hovedinnhold

Vannbakkels-svane

2 h

– Dette var mammas signaturdessert. Vi ble alltid veldig imponerte. Den er ikke så vanskelig å få til som det kan virke, men den ser veldig bra ut, skriver Tom Victor Gausdal om morens vannbakkels-svaner i kokeboken "Tradisjonsmat".

Foto: Lars Petter Pettersen/FPress

Lagret av 103 brukere
Vannbakkels-svaner

– Dette var mammas signaturdessert. Vi ble alltid veldig imponerte. Den er ikke så vanskelig å få til som det kan virke, men den ser veldig bra ut, skriver Tom Victor Gausdal om morens vannbakkels-svaner i kokeboken "Tradisjonsmat".

Foto: Lars Petter Pettersen/FPress

Lagret av 103 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g smør
  • 5 dl vann
  • 250 g hvetemel
  • 6 - 7 stk egg, avhengig av hvor store de er
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 5 dl vann
  • 250 g hvetemel
  • 6 - 7 stk egg, avhengig av hvor store de er
  • 3 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
Kok opp vann og smør. Ha i hvetemelet og rør energisk mens kjelen står på varmen. Når massen er seig og jevn, tar du den av. Kjøl litt ned (under 60 °C) og spe med eggene, ett av gangen, under intens røring.
Når røren er ferdig, kan du ha litt av den i en sprøytepose. Sprøyt ut tynne, lange halser til svanen, nesten som en S, på bakepapir. På et annet brett legger du på større ovale klumper som skal bli kroppen.
Stek kroppene først i 20–25 minutter, deretter halsene i 12 minutter på 170 °C til vannbakkelsene er gylne og sprø. Pass på ikke å åpne ovnsdøra underveis, for da vil de falle sammen.
Når de er sprø utenpå, åpner du ovnsdøra forsiktig og lar den stå litt på gløtt. La vannbakkelsene stå og tørke i fem minutter, slik at de holder fasongen til de skal brukes.
Når de er avkjølt, kan de fylles. Del den store delen i to horisontalt. Del lokket i to slik at du får vinger.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Legg en god skje med krem på bunnen. Sett inn halsen, og sett fast vingene på skrått ned i kremen. Dryss med melis.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og smør. Ha i hvetemelet og rør energisk mens kjelen står på varmen. Når massen er seig og jevn, tar du den av. Kjøl litt ned (under 60 °C) og spe med eggene, ett av gangen, under intens røring.
Når røren er ferdig, kan du ha litt av den i en sprøytepose. Sprøyt ut tynne, lange halser til svanen, nesten som en S, på bakepapir. På et annet brett legger du på større ovale klumper som skal bli kroppen.
Stek kroppene først i 20–25 minutter, deretter halsene i 12 minutter på 170 °C til vannbakkelsene er gylne og sprø. Pass på ikke å åpne ovnsdøra underveis, for da vil de falle sammen.
Når de er sprø utenpå, åpner du ovnsdøra forsiktig og lar den stå litt på gløtt. La vannbakkelsene stå og tørke i fem minutter, slik at de holder fasongen til de skal brukes.
Når de er avkjølt, kan de fylles. Del den store delen i to horisontalt. Del lokket i to slik at du får vinger.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Legg en god skje med krem på bunnen. Sett inn halsen, og sett fast vingene på skrått ned i kremen. Dryss med melis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?