rask

Italiensk marengssmørkrem

30 min
261 har lagret denne
En grønn kake dekorert med rosa italiensk marengssmørkrem.
261 har lagret denne
1
porsjoner
  • 6 stk eggehvite, store
  • 400 g sukker
  • 460 g smør
  • smakstilsetning, hvis ønsket, som en sterk shot kaffe, vanilje etc.
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eggehvite, store
  • 400 g sukker
  • 460 g smør
  • smakstilsetning, hvis ønsket, som en sterk shot kaffe, vanilje etc.
Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?