Her deler konditorene i Tufto sin oppskrift på italiensk marengssmørkrem, altså en blanding mellom italiensk marengs og smørkrem. Den er super å pynte kaker med. Foto: Tufto
Her deler konditorene i Tufto sin oppskrift på italiensk marengssmørkrem, altså en blanding mellom italiensk marengs og smørkrem. Den er super å pynte kaker med. Foto: Tufto
smakstilsetning, hvis ønsket, som en sterk shot kaffe, vanilje etc.
Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.
Bon appetit!
Kok opp 400 g sukker og 75 g vann opp til 118 grader.
Pisk opp eggehvitene til skum, hell forsiktig sukkersirupen i. Pisk til marengsen er lun.
Tilsett romtemperert smør, cirka en 1/3 av gangen. Marengssmørkremen er ferdig og kan nå brukes.
Tilsett den ønskelige konditorfargen hvis du ikke vil ha hvit krem. Et lite tips er å ha ørlite grann blå konditorfarge i dersom du ønsker ordentlig hvit farge på smørkremen, da den har en tendens til å bli noe gul i fargen uten.