Til hovedinnhold

Enkel kake med røde bær

50 min

Enkel kake med røde bær rører du sammen på bare noen få minutter. Perfekt på sommeren når du gjerne vil kunne sette en myk og nybakt kake på bordet, uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 558 brukere
Enkel kake med røde bær

Enkel kake med røde bær rører du sammen på bare noen få minutter. Perfekt på sommeren når du gjerne vil kunne sette en myk og nybakt kake på bordet, uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 558 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 150 g sukker
  • 1 dl rømme
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 75 g smør
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl jordbær, delt i biter
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 150 g sukker
  • 1 dl rømme
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 75 g smør
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl jordbær, delt i biter
  • 1 ss sukker
Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle.
Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig. Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle.
Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig. Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?