Enkel kake med røde bær rører du sammen på bare noen få minutter. Perfekt på sommeren når du gjerne vil kunne sette en myk og nybakt kake på bordet, uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.
Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle.
Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig. Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Bon appetit!
Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle.
Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig. Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto