Angel food cake

3 timer
547 har lagret denne
Angel food cake - en amerikansk klassiker
547 har lagret denne
6
porsjoner
  • 12 stk eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 ts kremotartari
  • 2.3 dl sukker
  • 3.5 dl melis
  • 2.3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Marengskrem

  • 2 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk eggehvite
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 ts kremotartari
  • 2.3 dl sukker
  • 3.5 dl melis
  • 2.3 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Marengskrem

  • 2 stk eggehvite
  • 3.5 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

  • 2 dl kokosflak
La eggehvitene stå i romtemperatur i ca. 1 time. Pisk dem deretter til skum sammen med en liten klype salt. Tilsett kremortartari og pisk videre til stivt skum. Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljekstrakt. Sikt mel og melis og vend dette godt inn i marengsmassen.
Ha deigen i en godt smurt kakeform som rommer minst 2 liter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35-40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut. Legg kaken over på et fat og avkjøl helt.

Marengskrem

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen).
Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens. Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt.
Fordel marengskremen straks over kaken i et tykt lag. Dryss eventuelt over kokosflak til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

La eggehvitene stå i romtemperatur i ca. 1 time. Pisk dem deretter til skum sammen med en liten klype salt. Tilsett kremortartari og pisk videre til stivt skum. Ha så i litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til du får en fyldig, myk marengs. Pisk inn vaniljekstrakt. Sikt mel og melis og vend dette godt inn i marengsmassen.
Ha deigen i en godt smurt kakeform som rommer minst 2 liter.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35-40 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. La kaken avkjøles litt i formen før den hvelves ut. Legg kaken over på et fat og avkjøl helt.

Marengskrem

Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen).
Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens. Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt.
Fordel marengskremen straks over kaken i et tykt lag. Dryss eventuelt over kokosflak til pynt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?