Angel food cake
Dette er en amerikansk klassiker! "Angel food cake" lages med mange eggehviter og blir hvit i fargen og vidunderlig myk i konsistensen. For å stabilisere kaken, tilsettes litt kremortartari (også kalt vinstein), som kan fås kjøpt på apoteket. På sommeren er dette en lett og fin kake som er kjempegod med et lite, enkelt melisdryss og rørte bær som tilbehør.
Her har jeg dekket kaken med en hvit og nydelig marengskrem og pyntet med kokosflak, som gjør kaken ekstra lekker å se på!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Dette er en amerikansk klassiker! "Angel food cake" lages med mange eggehviter og blir hvit i fargen og vidunderlig myk i konsistensen. For å stabilisere kaken, tilsettes litt kremortartari (også kalt vinstein), som kan fås kjøpt på apoteket. På sommeren er dette en lett og fin kake som er kjempegod med et lite, enkelt melisdryss og rørte bær som tilbehør.
Her har jeg dekket kaken med en hvit og nydelig marengskrem og pyntet med kokosflak, som gjør kaken ekstra lekker å se på!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 12 stk eggehvite
- 0.25 ts salt
- 1.5 ts kremotartari
- 2.3 dl sukker
- 3.5 dl melis
- 2.3 dl hvetemel
- 1 ts vaniljeekstrakt
Marengskrem
- 2 stk eggehvite
- 3.5 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 1 ss lys sirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt
- 2 dl kokosflak
- 12 stk eggehvite
- 0.25 ts salt
- 1.5 ts kremotartari
- 2.3 dl sukker
- 3.5 dl melis
- 2.3 dl hvetemel
- 1 ts vaniljeekstrakt
Marengskrem
- 2 stk eggehvite
- 3.5 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 1 ss lys sirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt
- 2 dl kokosflak
Marengskrem
