Earl Grey kake

2 h 30 min
Lagret av 385 brukere
Earl Grey kakeEarl Grey kakeEarl Grey kake
Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 385 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljepasta
  • 5 stykker earl grey , teposer
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 300 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver

Sirup

  • 1 stk sitron, presset saft
  • 0.5 dl vann
  • 50 g sukker

Hvit sjokoladekrem

  • 200 g smør
  • 250 g melis
  • 200 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl helmelk
  • 1 ts vaniljepasta
  • 5 stykker earl grey , teposer
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 stykker egg
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 300 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver

Sirup

  • 1 stk sitron, presset saft
  • 0.5 dl vann
  • 50 g sukker

Hvit sjokoladekrem

  • 200 g smør
  • 250 g melis
  • 200 g hvit sjokolade
Ha melk og vaniljepasta i en liten kjele. Gi melken et oppkok og ta kjelen av platen. Legg teposene i den varme melken og sett lokk på kjelen.
La teen trekke i melken i minst 30 minutter, men gjerne lenger hvis du ønsker sterkere smak av te. Press melken godt ut av teposene slik at mest mulig av ekstrakt fra teen kommer med.
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert, til du får en luftig smørkrem.
Vend inn revet sitronskall. Sikt mel og bakepulver. Ha det tørre og melken vekselsvis i smørkremen og bland godt.
Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.
Ha sitronsaft, vann og sukker i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok slik at sukkeret løser seg opp.
Stikk hull i kaken med en kakepinne eller lignende og hell over den varme sitronlaken. La kaken stå i ca 1 time slik at sirupen trekker godt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og setter på et fat.
Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller i mikroen og pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.
Smør kremen over kaken i et jevnt lag. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med litt høvlet, hvit sjokolade, revet sitronskall og sukkerblomster.
woman cooking

Bon appetit!

Ha melk og vaniljepasta i en liten kjele. Gi melken et oppkok og ta kjelen av platen. Legg teposene i den varme melken og sett lokk på kjelen.
La teen trekke i melken i minst 30 minutter, men gjerne lenger hvis du ønsker sterkere smak av te. Press melken godt ut av teposene slik at mest mulig av ekstrakt fra teen kommer med.
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert, til du får en luftig smørkrem.
Vend inn revet sitronskall. Sikt mel og bakepulver. Ha det tørre og melken vekselsvis i smørkremen og bland godt.
Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.
Ha sitronsaft, vann og sukker i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok slik at sukkeret løser seg opp.
Stikk hull i kaken med en kakepinne eller lignende og hell over den varme sitronlaken. La kaken stå i ca 1 time slik at sirupen trekker godt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og setter på et fat.
Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller i mikroen og pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.
Smør kremen over kaken i et jevnt lag. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med litt høvlet, hvit sjokolade, revet sitronskall og sukkerblomster.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?