Chocolate Caramel Flan

1 t 45 min

Denne smarte desserten lages med karamell i bunnen, så kakebunn-røre på toppen av den og til slutt crème caramel-miksen. Mens kaken bakes i vannbad, vil karamellkremen sive ut i kaken og møte den salte karamellen. Resultatet er en deilig myk bunn som blir kakens topp når man snur kaken opp ned etter steking. Det er bare magisk.

Oppskrift av: Nadiya Hussain Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes

207 har lagret denne
Chocolate Caramel Flan

Denne smarte desserten lages med karamell i bunnen, så kakebunn-røre på toppen av den og til slutt crème caramel-miksen. Mens kaken bakes i vannbad, vil karamellkremen sive ut i kaken og møte den salte karamellen. Resultatet er en deilig myk bunn som blir kakens topp når man snur kaken opp ned etter steking. Det er bare magisk.

Oppskrift av: Nadiya Hussain Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes

207 har lagret denne
10
porsjoner

Bunn

  • 125 g salt karamellsaus

Kake

  • 150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
  • 190 g brunt sukker, mykt
  • 1 stk egg, medium
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
  • 230 ml helmelk

Crème caramel

  • 600 ml Vikingmelk
  • 400 g kondensert melk, usøtet
  • 4 stk egg, medium
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 knivsodd salt
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 125 g salt karamellsaus

Kake

  • 150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
  • 190 g brunt sukker, mykt
  • 1 stk egg, medium
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
  • 230 ml helmelk

Crème caramel

  • 600 ml Vikingmelk
  • 400 g kondensert melk, usøtet
  • 4 stk egg, medium
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 knivsodd salt

Bunn og kake

Varm oven til 180 grader (160 grader varmluft). Smør formen (23 cm) og dryss litt hvetemel i formen.
Bruk en stekeform/brett med høye kanter som tåler vekten av kakeformen og vann. Vannet skal gå 2/3 opp på kakeformen. For at kakeformen skal stå stødig kan du støtte den opp med et kjøkkenhåndkle.
Varm den salte karamellen i mikroovn eller i vannbad til karamellen er rennende. Hell i bunnen av kakeformen. Unngå at den kommer bort i sidene på kaken.
Kaken lages ved å piske smør og sukker i en bolle til du har en luftig og lett masse. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt. I en ny bolle tilsetter du mel, kakao, natron og bakepulver. Rør godt.
I nok en bolle blander du kaffepulver ut i litt varm melk og tilsetter resten av melken.
Sikt en tredjedel av melblandingen i eggemiksen. Vend inn. Vend så inn en tredjedel av kaffemelken og gjenta prosessen til du ikke har mer mel eller melk igjen og alt er i samme bolle.
Når du nå har en glatt røre heller du dette over karamellen i kakeformen. Rist formen for å bli kvitt eventuelle luftbobler.

Créme caramel

Lag crème caramel-miksen ved å blande Vikingmelk, kondensert melk, egg, vanilje og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt og fin røre. Hell dette over kakerøren.

Steking

Kok opp vann og ha en mugge klar. Sett stekeformen/brettet og kakeformen i ovnen. Før du lukker ovnsdøren heller du vann i stekeformen/brettet. Sørg for at vannet når minst 2/3 opp på kakeformen. Bak i en time uten å åpne ovnsdøren.
Ta ut kaken og la den stå i formen og avkjøles i minimum en time. Vend kaken over på et serveringsfat.
woman cooking

Bon appetit!

Bunn og kake

Varm oven til 180 grader (160 grader varmluft). Smør formen (23 cm) og dryss litt hvetemel i formen.
Bruk en stekeform/brett med høye kanter som tåler vekten av kakeformen og vann. Vannet skal gå 2/3 opp på kakeformen. For at kakeformen skal stå stødig kan du støtte den opp med et kjøkkenhåndkle.
Varm den salte karamellen i mikroovn eller i vannbad til karamellen er rennende. Hell i bunnen av kakeformen. Unngå at den kommer bort i sidene på kaken.
Kaken lages ved å piske smør og sukker i en bolle til du har en luftig og lett masse. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt. I en ny bolle tilsetter du mel, kakao, natron og bakepulver. Rør godt.
I nok en bolle blander du kaffepulver ut i litt varm melk og tilsetter resten av melken.
Sikt en tredjedel av melblandingen i eggemiksen. Vend inn. Vend så inn en tredjedel av kaffemelken og gjenta prosessen til du ikke har mer mel eller melk igjen og alt er i samme bolle.
Når du nå har en glatt røre heller du dette over karamellen i kakeformen. Rist formen for å bli kvitt eventuelle luftbobler.

Créme caramel

Lag crème caramel-miksen ved å blande Vikingmelk, kondensert melk, egg, vanilje og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt og fin røre. Hell dette over kakerøren.

Steking

Kok opp vann og ha en mugge klar. Sett stekeformen/brettet og kakeformen i ovnen. Før du lukker ovnsdøren heller du vann i stekeformen/brettet. Sørg for at vannet når minst 2/3 opp på kakeformen. Bak i en time uten å åpne ovnsdøren.
Ta ut kaken og la den stå i formen og avkjøles i minimum en time. Vend kaken over på et serveringsfat.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?