Denne smarte desserten lages med karamell i bunnen, så kakebunn-røre på toppen av den og til slutt crème caramel-miksen. Mens kaken bakes i vannbad, vil karamellkremen sive ut i kaken og møte den salte karamellen. Resultatet er en deilig myk bunn som blir kakens topp når man snur kaken opp ned etter steking. Det er bare magisk.
Oppskrift av: Nadiya Hussain Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes
150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
190 g brunt sukker, mykt
1 stk egg, medium
1 ss vaniljeekstrakt
200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
30 g kakaopulver
1 ts natron
1 ts bakepulver
3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
230 ml helmelk
Crème caramel
600 ml Vikingmelk
400 g kondensert melk, usøtet
4 stk egg, medium
1 ts vaniljeekstrakt
1 knivsodd salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Bunn
125 g salt karamellsaus
Kake
150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
190 g brunt sukker, mykt
1 stk egg, medium
1 ss vaniljeekstrakt
200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
30 g kakaopulver
1 ts natron
1 ts bakepulver
3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
230 ml helmelk
Crème caramel
600 ml Vikingmelk
400 g kondensert melk, usøtet
4 stk egg, medium
1 ts vaniljeekstrakt
1 knivsodd salt
Bunn og kake
Varm oven til 180 grader (160 grader varmluft). Smør formen (23 cm) og dryss litt hvetemel i formen.
Bruk en stekeform/brett med høye kanter som tåler vekten av kakeformen og vann. Vannet skal gå 2/3 opp på kakeformen. For at kakeformen skal stå stødig kan du støtte den opp med et kjøkkenhåndkle.
Varm den salte karamellen i mikroovn eller i vannbad til karamellen er rennende. Hell i bunnen av kakeformen. Unngå at den kommer bort i sidene på kaken.
Kaken lages ved å piske smør og sukker i en bolle til du har en luftig og lett masse. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt. I en ny bolle tilsetter du mel, kakao, natron og bakepulver. Rør godt.
I nok en bolle blander du kaffepulver ut i litt varm melk og tilsetter resten av melken.
Sikt en tredjedel av melblandingen i eggemiksen. Vend inn. Vend så inn en tredjedel av kaffemelken og gjenta prosessen til du ikke har mer mel eller melk igjen og alt er i samme bolle.
Når du nå har en glatt røre heller du dette over karamellen i kakeformen. Rist formen for å bli kvitt eventuelle luftbobler.
Créme caramel
Lag crème caramel-miksen ved å blande Vikingmelk, kondensert melk, egg, vanilje og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt og fin røre. Hell dette over kakerøren.
Steking
Kok opp vann og ha en mugge klar. Sett stekeformen/brettet og kakeformen i ovnen. Før du lukker ovnsdøren heller du vann i stekeformen/brettet. Sørg for at vannet når minst 2/3 opp på kakeformen. Bak i en time uten å åpne ovnsdøren.
Ta ut kaken og la den stå i formen og avkjøles i minimum en time. Vend kaken over på et serveringsfat.
Bon appetit!
Bunn og kake
Varm oven til 180 grader (160 grader varmluft). Smør formen (23 cm) og dryss litt hvetemel i formen.
Bruk en stekeform/brett med høye kanter som tåler vekten av kakeformen og vann. Vannet skal gå 2/3 opp på kakeformen. For at kakeformen skal stå stødig kan du støtte den opp med et kjøkkenhåndkle.
Varm den salte karamellen i mikroovn eller i vannbad til karamellen er rennende. Hell i bunnen av kakeformen. Unngå at den kommer bort i sidene på kaken.
Kaken lages ved å piske smør og sukker i en bolle til du har en luftig og lett masse. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt. I en ny bolle tilsetter du mel, kakao, natron og bakepulver. Rør godt.
I nok en bolle blander du kaffepulver ut i litt varm melk og tilsetter resten av melken.
Sikt en tredjedel av melblandingen i eggemiksen. Vend inn. Vend så inn en tredjedel av kaffemelken og gjenta prosessen til du ikke har mer mel eller melk igjen og alt er i samme bolle.
Når du nå har en glatt røre heller du dette over karamellen i kakeformen. Rist formen for å bli kvitt eventuelle luftbobler.
Créme caramel
Lag crème caramel-miksen ved å blande Vikingmelk, kondensert melk, egg, vanilje og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en glatt og fin røre. Hell dette over kakerøren.
Steking
Kok opp vann og ha en mugge klar. Sett stekeformen/brettet og kakeformen i ovnen. Før du lukker ovnsdøren heller du vann i stekeformen/brettet. Sørg for at vannet når minst 2/3 opp på kakeformen. Bak i en time uten å åpne ovnsdøren.
Ta ut kaken og la den stå i formen og avkjøles i minimum en time. Vend kaken over på et serveringsfat.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto