Chocolate Caramel Flan
Denne smarte desserten lages med karamell i bunnen, så kakebunn-røre på toppen av den og til slutt crème caramel-miksen. Mens kaken bakes i vannbad, vil karamellkremen sive ut i kaken og møte den salte karamellen. Resultatet er en deilig myk bunn som blir kakens topp når man snur kaken opp ned etter steking. Det er bare magisk.
Oppskrift av: Nadiya Hussain Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes
Denne smarte desserten lages med karamell i bunnen, så kakebunn-røre på toppen av den og til slutt crème caramel-miksen. Mens kaken bakes i vannbad, vil karamellkremen sive ut i kaken og møte den salte karamellen. Resultatet er en deilig myk bunn som blir kakens topp når man snur kaken opp ned etter steking. Det er bare magisk.
Oppskrift av: Nadiya Hussain Foto: Chris Terry/Nadiya Bakes
Bunn
- 125 g salt karamellsaus
Kake
- 150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
- 190 g brunt sukker, mykt
- 1 stk egg, medium
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
- 30 g kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
- 230 ml helmelk
Crème caramel
- 600 ml Vikingmelk
- 400 g kondensert melk, usøtet
- 4 stk egg, medium
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 knivsodd salt
Bunn
- 125 g salt karamellsaus
Kake
- 150 g usaltet smør, mykt, + ekstra til å smøre formen
- 190 g brunt sukker, mykt
- 1 stk egg, medium
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 200 g hvetemel, siktet, + ekstra til kakeformen
- 30 g kakaopulver
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 3 ss kaffepulver, frysetørket kaffe
- 230 ml helmelk
Crème caramel
- 600 ml Vikingmelk
- 400 g kondensert melk, usøtet
- 4 stk egg, medium
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 knivsodd salt
Bunn og kake
Créme caramel
Steking
