Riskremkake
Riskremkake er en luftig fromasjkake som er basert på den populære, norske juledesserten riskrem med jordbærsaus, og er helt nydelig å servere i julen. Server riskremkaken gjerne sammen med hjemmelaget jordbærsaus laget av frosne jordbær og sukker.
Riskremkaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Riskremkake er en luftig fromasjkake som er basert på den populære, norske juledesserten riskrem med jordbærsaus, og er helt nydelig å servere i julen. Server riskremkaken gjerne sammen med hjemmelaget jordbærsaus laget av frosne jordbær og sukker.
Riskremkaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
Pepperkakebunn
- 300 g pepperkaker
- 150 g smør
Riskremfromasj
- 400 g kokt risgrøt, avkjølt
- 100 g mandler, skåldede
- 4 plate(r) gelatin
- 2 ss vann, kokende
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
Jordbærlokk
- 200 g jordbær, frosne
- 2 ss vann
- 100 g sukker
- 4 plate(r) gelatin
Slik gjør du:
Pepperkakebunn
- 300 g pepperkaker
- 150 g smør
Riskremfromasj
- 400 g kokt risgrøt, avkjølt
- 100 g mandler, skåldede
- 4 plate(r) gelatin
- 2 ss vann, kokende
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
Jordbærlokk
- 200 g jordbær, frosne
- 2 ss vann
- 100 g sukker
- 4 plate(r) gelatin
Pepperkakebunn
Riskrem til riskremkake
Jordbærlokk
Servering
