Trifle
25 min
7 varer
612
Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert.
Ingredienser
6
porsjoner
- 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
- 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
- 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
- 3 dl fløte
- 0.5 l vaniljekrem
- bær, til pynt
- appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
- 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
- 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
- 3 dl fløte
- 0.5 l vaniljekrem
- bær, til pynt
- appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.

Bon appetit!
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.