Trifle
25 min
Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert.
Lagret av 617 brukere
Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert.
Lagret av 617 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
- 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
- 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
- 3 dl fløte
- 0.5 l vaniljekrem
- bær, til pynt
- appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 stk sukkerbrød, eller formkake
- 6 stykker sjokoladekjeks, eller mandelkjeks, biscotti e.l.
- 2 dl bringebær, rørte, evt. jordbær
- 3 dl fløte
- 0.5 l vaniljekrem
- bær, til pynt
- appelsinjuice, evt. portvin eller sherry til dynking
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.

Bon appetit!
Skjær sukkerbrødet i tynne lag eller terninger. Knus kjeksen. Pisk fløten til krem.
Legg sukkerbrød (dynk det om ønskelig), rørte bær, kjeks, vaniljekrem og pisket krem lagvis i en pen bolle eller form. Avslutt med krem.
Lag gjerne desserten klar i god tid før servering, den blir bare bedre av å få en stund i kjøleskapet å godgjøre seg. Pynt ferdig rett før servering.