Det søte livs sukkerbrød

60 min

Med sukkerbrød som utgangspunkt, kan du lage de deiligste kakene. Populære fyll er fløtekrem, vaniljekrem og sjokoladekrem - gjerne i kombinasjon med syltetøy eller friske bær. Dersom du legger et marsipanlokk over kaken, får du raskt en lekker marsipankake. 

Dette er en grunnoppskrift på sukkerbrød som alltid gir perfekt resultat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

755 har lagret denne
Det søte livs sukkerbrød
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Med sukkerbrød som utgangspunkt, kan du lage de deiligste kakene. Populære fyll er fløtekrem, vaniljekrem og sjokoladekrem - gjerne i kombinasjon med syltetøy eller friske bær. Dersom du legger et marsipanlokk over kaken, får du raskt en lekker marsipankake. 

Dette er en grunnoppskrift på sukkerbrød som alltid gir perfekt resultat!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

755 har lagret denne
8
porsjoner
  • 5 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk elektrisk mikser og pisk gjerne i 10-15 minutter.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør så lite som mulig, slik at luften i deigen bevares.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Ikke smør kantene på formen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to eller tre bunner.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to eller tre bunner.
Fyll og pynt kaken etter ønske. Det er for eksempel veldig deilig med fløtekrem, vaniljekrem, friske jordbær og hakket Daim.
Fyll og pynt kaken etter ønske. Det er for eksempel veldig deilig med fløtekrem, vaniljekrem, friske jordbær og hakket Daim.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bruk elektrisk mikser og pisk gjerne i 10-15 minutter.
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Rør så lite som mulig, slik at luften i deigen bevares.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Ikke smør kantene på formen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to eller tre bunner.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to eller tre bunner.
Fyll og pynt kaken etter ønske. Det er for eksempel veldig deilig med fløtekrem, vaniljekrem, friske jordbær og hakket Daim.
Fyll og pynt kaken etter ønske. Det er for eksempel veldig deilig med fløtekrem, vaniljekrem, friske jordbær og hakket Daim.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?