Fromasjkake med nøttebunn
Fromasjkake med nøttebunn er en fantastisk festkake med myk mandelbunn og to lag luftig fromasj. Det ene laget har mild smak av eggelikør og det andre av jordbær. En nydelig kombinasjon!
Denne fromasjkaken er pyntet med et marsipanbånd langs kanten og med hvit sjokoladestrøssel på toppen i tillegg til noen sjokoladekuler med gullskimmer.
Dette er en festkake du godt kan lage klar i forkant og oppbevare i fryseren frem til serveringsdagen.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Fromasjkake med nøttebunn er en fantastisk festkake med myk mandelbunn og to lag luftig fromasj. Det ene laget har mild smak av eggelikør og det andre av jordbær. En nydelig kombinasjon!
Denne fromasjkaken er pyntet med et marsipanbånd langs kanten og med hvit sjokoladestrøssel på toppen i tillegg til noen sjokoladekuler med gullskimmer.
Dette er en festkake du godt kan lage klar i forkant og oppbevare i fryseren frem til serveringsdagen.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Mandelbunn
- 4 stykker eggehvite
- 200 g mandler, skåldede
- 200 g melis
- 1 ts bakepulver
Eggelikørfromasj
- 4 stykker eggeplomme
- 1.5 dl melis
- 1 dl eggelikør
- 6 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Jordbærfromasj
- 2 stykker egg
- 2 dl melis
- 1 ss vaniljesukker
- 400 g jordbær, frosne
- 6 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g marsipan, ekte
- 1 dl hvit sjokolade, strøssel
- 12 stk sjokoladekuler
Slik gjør du:
Mandelbunn
- 4 stykker eggehvite
- 200 g mandler, skåldede
- 200 g melis
- 1 ts bakepulver
Eggelikørfromasj
- 4 stykker eggeplomme
- 1.5 dl melis
- 1 dl eggelikør
- 6 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Jordbærfromasj
- 2 stykker egg
- 2 dl melis
- 1 ss vaniljesukker
- 400 g jordbær, frosne
- 6 plate(r) gelatin
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g marsipan, ekte
- 1 dl hvit sjokolade, strøssel
- 12 stk sjokoladekuler
