Til hovedinnhold

Fromasjkake med nøttebunn

8 h

Fromasjkake med nøttebunn er en fantastisk festkake med myk mandelbunn og to lag luftig fromasj. Det ene laget har mild smak av eggelikør og det andre av jordbær. En nydelig kombinasjon!

Denne fromasjkaken er pyntet med et marsipanbånd langs kanten og med hvit sjokoladestrøssel på toppen i tillegg til noen sjokoladekuler med gullskimmer.

Dette er en festkake du godt kan lage klar i forkant og oppbevare i fryseren frem til serveringsdagen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 348 brukere
Fromasjkake med eggelikør- og jordbærfromasj
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Fromasjkake med nøttebunn er en fantastisk festkake med myk mandelbunn og to lag luftig fromasj. Det ene laget har mild smak av eggelikør og det andre av jordbær. En nydelig kombinasjon!

Denne fromasjkaken er pyntet med et marsipanbånd langs kanten og med hvit sjokoladestrøssel på toppen i tillegg til noen sjokoladekuler med gullskimmer.

Dette er en festkake du godt kan lage klar i forkant og oppbevare i fryseren frem til serveringsdagen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 348 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Mandelbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver

Eggelikørfromasj

  • 4 stykker eggeplomme
  • 1.5 dl melis
  • 1 dl eggelikør
  • 6 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte

Jordbærfromasj

  • 2 stykker egg
  • 2 dl melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 400 g jordbær, frosne
  • 6 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 400 g marsipan, ekte
  • 1 dl hvit sjokolade, strøssel
  • 12 stk sjokoladekuler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver

Eggelikørfromasj

  • 4 stykker eggeplomme
  • 1.5 dl melis
  • 1 dl eggelikør
  • 6 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte

Jordbærfromasj

  • 2 stykker egg
  • 2 dl melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 400 g jordbær, frosne
  • 6 plate(r) gelatin
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 400 g marsipan, ekte
  • 1 dl hvit sjokolade, strøssel
  • 12 stk sjokoladekuler
Pisk eggehvitene til stivt skum.
Mal mandlene i mandelkvern. Bland mandlene med melis og bakepulver. Vend dette sammen med eggehviteskummet.
Ha deigen i en rund form, 24 cm i diameter med høye kanter og som er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Lag eggelikørfromasjen ved å piske eggeplommer og sukker sammen til blandingen blir lysegul i fargen. Bland inn eggelikør.
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp som has noen få sekunder i mikrobølgeovnen. Alternativt kan du smelte de bløte gelatinplatene i 2 ss kokende vann.
Rør den smeltede, varme gelatinen i eggedosisen med eggelikør. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt.
Hell eggelikørfromasjen over mandelbunnen i formen og sett formen i fryseren i en times tid så fromasjen stivner.
Til jordbærfromasjen piskes egg og sukker til lys eggedosis.
Tin jordbærene og mos dem sammen med en stavmikser. Bland jordbærmosen i eggedosisen.
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp som has noen få sekunder i mikrobølgeovnen. Alternativt kan du smelte de bløte gelatinplatene i 2 ss kokende vann.
Rør den smeltede, varme gelatinen i eggedosisen med jordbær. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt.
Hell jordbærfromasjen over eggelikørfromasjen i formen til den er helt fylt opp. Sett formen i fryseren.
Ta kaken ut av fryseren kvelden før servering. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat mens den fortsatt er frossen. Sett fatet i kjøleskapet til dagen etter så kaken tiner sakte.
Ta kaken ut av fryseren kvelden før servering. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat mens den fortsatt er frossen. Sett fatet i kjøleskapet til dagen etter så kaken tiner sakte.
På serveringsdagen kan du pynte kaken med marsipanbånd langs kanten og hvit sjokoladestrøssel på toppen og eventuelt noen fine sjokoladekuler. Kaken kan også pyntes med pisket fløtekrem.
På serveringsdagen kan du pynte kaken med marsipanbånd langs kanten og hvit sjokoladestrøssel på toppen og eventuelt noen fine sjokoladekuler. Kaken kan også pyntes med pisket fløtekrem.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene til stivt skum.
Mal mandlene i mandelkvern. Bland mandlene med melis og bakepulver. Vend dette sammen med eggehviteskummet.
Ha deigen i en rund form, 24 cm i diameter med høye kanter og som er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Lag eggelikørfromasjen ved å piske eggeplommer og sukker sammen til blandingen blir lysegul i fargen. Bland inn eggelikør.
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp som has noen få sekunder i mikrobølgeovnen. Alternativt kan du smelte de bløte gelatinplatene i 2 ss kokende vann.
Rør den smeltede, varme gelatinen i eggedosisen med eggelikør. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt.
Hell eggelikørfromasjen over mandelbunnen i formen og sett formen i fryseren i en times tid så fromasjen stivner.
Til jordbærfromasjen piskes egg og sukker til lys eggedosis.
Tin jordbærene og mos dem sammen med en stavmikser. Bland jordbærmosen i eggedosisen.
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i en kopp som has noen få sekunder i mikrobølgeovnen. Alternativt kan du smelte de bløte gelatinplatene i 2 ss kokende vann.
Rør den smeltede, varme gelatinen i eggedosisen med jordbær. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt.
Hell jordbærfromasjen over eggelikørfromasjen i formen til den er helt fylt opp. Sett formen i fryseren.
Ta kaken ut av fryseren kvelden før servering. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat mens den fortsatt er frossen. Sett fatet i kjøleskapet til dagen etter så kaken tiner sakte.
Ta kaken ut av fryseren kvelden før servering. Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og sett kaken på et fat mens den fortsatt er frossen. Sett fatet i kjøleskapet til dagen etter så kaken tiner sakte.
På serveringsdagen kan du pynte kaken med marsipanbånd langs kanten og hvit sjokoladestrøssel på toppen og eventuelt noen fine sjokoladekuler. Kaken kan også pyntes med pisket fløtekrem.
På serveringsdagen kan du pynte kaken med marsipanbånd langs kanten og hvit sjokoladestrøssel på toppen og eventuelt noen fine sjokoladekuler. Kaken kan også pyntes med pisket fløtekrem.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?