Cake pops med peppermynte
«Cake pops» er en amerikansk oppfinnelse, som på mange måter ligner norske punsjeboller. Konseptet går ut på å blande myke kakesmuler med noe bløtt, som kan være alt fra ostekrem eller sjokoladekrem til syltetøy eller smeltet sjokolade. Så formes blandingen til kuler som stikkes på små pinner. Pinnene fås kjøpt i butikker som selger kakeutstyr og kalles for «lollipop sticks» eller «cake pops stick». Deretter dyppes kulene i smeltet sjokolade og man kan pynte kulene med strøssel eller annen pynt.
Her har jeg laget en julete variant med sjokolade- og peppermyntesmak, hvor jeg har blandet sjokoladekakesmuler med smeltet After Eight. Kulene har jeg dyppet i smeltet kokesjokolade og så drysset med knuste polkagriser.
Kjempegod og populær konfekt på pinne, som også er veldig godt egnet som spiselig julegave!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
«Cake pops» er en amerikansk oppfinnelse, som på mange måter ligner norske punsjeboller. Konseptet går ut på å blande myke kakesmuler med noe bløtt, som kan være alt fra ostekrem eller sjokoladekrem til syltetøy eller smeltet sjokolade. Så formes blandingen til kuler som stikkes på små pinner. Pinnene fås kjøpt i butikker som selger kakeutstyr og kalles for «lollipop sticks» eller «cake pops stick». Deretter dyppes kulene i smeltet sjokolade og man kan pynte kulene med strøssel eller annen pynt.
Her har jeg laget en julete variant med sjokolade- og peppermyntesmak, hvor jeg har blandet sjokoladekakesmuler med smeltet After Eight. Kulene har jeg dyppet i smeltet kokesjokolade og så drysset med knuste polkagriser.
Kjempegod og populær konfekt på pinne, som også er veldig godt egnet som spiselig julegave!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sjokoladekake
- 175 g smør
- 2 stk egg
- 250 g sukker
- 2 dl sjokolademelkpulver
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3.5 dl kefir
Til å blande med kakesmulene
- 1 pakke After Eight
Pynt
- 300 g kokesjokolade
- 1 dl polkastang, eller polkagris (peppermyntedrops)
Slik gjør du:
Sjokoladekake
- 175 g smør
- 2 stk egg
- 250 g sukker
- 2 dl sjokolademelkpulver
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 3.5 dl kefir
Til å blande med kakesmulene
- 1 pakke After Eight
Pynt
- 300 g kokesjokolade
- 1 dl polkastang, eller polkagris (peppermyntedrops)
