Til hovedinnhold

Cake pops med peppermynte

3 h

«Cake pops» er en amerikansk oppfinnelse, som på mange måter ligner norske punsjeboller. Konseptet går ut på å blande myke kakesmuler med noe bløtt, som kan være alt fra ostekrem eller sjokoladekrem til syltetøy eller smeltet sjokolade. Så formes blandingen til kuler som stikkes på små pinner. Pinnene fås kjøpt i butikker som selger kakeutstyr og kalles for «lollipop sticks» eller «cake pops stick». Deretter dyppes kulene i smeltet sjokolade og man kan pynte kulene med strøssel eller annen pynt.

Her har jeg laget en julete variant med sjokolade- og peppermyntesmak, hvor jeg har blandet sjokoladekakesmuler med smeltet After Eight. Kulene har jeg dyppet i smeltet kokesjokolade og så drysset med knuste polkagriser. 

Kjempegod og populær konfekt på pinne, som også er veldig godt egnet som spiselig julegave! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 60 brukere
Cake pops med peppermynte

«Cake pops» er en amerikansk oppfinnelse, som på mange måter ligner norske punsjeboller. Konseptet går ut på å blande myke kakesmuler med noe bløtt, som kan være alt fra ostekrem eller sjokoladekrem til syltetøy eller smeltet sjokolade. Så formes blandingen til kuler som stikkes på små pinner. Pinnene fås kjøpt i butikker som selger kakeutstyr og kalles for «lollipop sticks» eller «cake pops stick». Deretter dyppes kulene i smeltet sjokolade og man kan pynte kulene med strøssel eller annen pynt.

Her har jeg laget en julete variant med sjokolade- og peppermyntesmak, hvor jeg har blandet sjokoladekakesmuler med smeltet After Eight. Kulene har jeg dyppet i smeltet kokesjokolade og så drysset med knuste polkagriser. 

Kjempegod og populær konfekt på pinne, som også er veldig godt egnet som spiselig julegave! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 60 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 175 g smør
  • 2 stk egg
  • 250 g sukker
  • 2 dl sjokolademelkpulver
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Til å blande med kakesmulene

  • 1 pakke After Eight

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • 1 dl polkastang, eller polkagris (peppermyntedrops)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 175 g smør
  • 2 stk egg
  • 250 g sukker
  • 2 dl sjokolademelkpulver
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 3.5 dl kefir

Til å blande med kakesmulene

  • 1 pakke After Eight

Pynt

  • 300 g kokesjokolade
  • 1 dl polkastang, eller polkagris (peppermyntedrops)
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i firkanter og smuldre disse opp til smuler. Mål opp cirka 500 gram kakesmuler. Smelt After Eight (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn) og bland den smeltede sjokoladen med kakesmulene. Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade til du får en deig som kan formes til kuler. Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule. Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.
Knus polkagrisene og ha dette på en tallerken. Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Knus polkagrisene og ha dette på en tallerken. Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over knuste polkagriser. Sett dem i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over knuste polkagriser. Sett dem i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i firkanter og smuldre disse opp til smuler. Mål opp cirka 500 gram kakesmuler. Smelt After Eight (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn) og bland den smeltede sjokoladen med kakesmulene. Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade til du får en deig som kan formes til kuler. Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule. Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.
Knus polkagrisene og ha dette på en tallerken. Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Knus polkagrisene og ha dette på en tallerken. Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over knuste polkagriser. Sett dem i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over knuste polkagriser. Sett dem i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?