Charlotte Russe - Fromasjkake med rullekake

6 timer

Charlotte Russe er en berømt fromasjkake med rullekake som bør hentes frem på kakebordet med jevne mellomrom. Denne retrokaken har lange tradisjoner, men er like god i dag.

Charlotte Russe lages med rullekakeskiver og fylles med valgfri fromasj. Her er det brukt en nydelig jordbærfromasj laget med moste, norske jordbær.

Dette er en nydelig sommerkake, men den smaker naturligvis like godt resten av året også!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

348 har lagret denne
Charlotte Russe - Fromasjkake med rullekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Charlotte Russe er en berømt fromasjkake med rullekake som bør hentes frem på kakebordet med jevne mellomrom. Denne retrokaken har lange tradisjoner, men er like god i dag.

Charlotte Russe lages med rullekakeskiver og fylles med valgfri fromasj. Her er det brukt en nydelig jordbærfromasj laget med moste, norske jordbær.

Dette er en nydelig sommerkake, men den smaker naturligvis like godt resten av året også!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

348 har lagret denne
5
porsjoner

Rullekakebunn

  • 4 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 2 dl jordbærsyltetøy

Jordbærfromasj

  • 400 g jordbær
  • 1 pakke jordbærgelé, bruk bare pulveret
  • 3 dl kremfløte
Unngå at skjermen går i dvale

Rullekakebunn

  • 4 stykker egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 2 dl jordbærsyltetøy

Jordbærfromasj

  • 400 g jordbær
  • 1 pakke jordbærgelé, bruk bare pulveret
  • 3 dl kremfløte
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen.
Bre deigen jevnt utover i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.
Hvelv kaken straks over på et klede som er strødd med sukker. Dra bakepapiret forsiktig av kaken. Avkjøl kaken med den varme langpannen over så den holder seg myk.
Smør jordbærsyltetøy over kaken. Rull den sammen fra langsiden. Del kaken i skiver som er cirka 1 cm tykke.
Kle innsiden av en glassbolle som rommer cirka 2 liter med plastfolie. Legg rullekakeskiver på innsiden av bollen, så hele bollen blir dekket.
Til jordbærfromasjen moses jordbærene med en stavmikser. Ha jordbærmosen i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør godt om og la jordbærblandingen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk kremfløten til krem. Vend inn den avkjølte jordbærblandingen.
Pisk kremfløten til krem. Vend inn den avkjølte jordbærblandingen.
Hell jordbærkremen i bollen som er kledd med rullekakeskiver. Dekk toppen med noen rullekakeskiver.
Sett bollen i kjøleskapet i 4-5 timer eller over natten så jordbærfromasjen stivner.
Ta kaken ut av kjøleskapet og skjær eventuelt vekk litt av rullekakeskivene som måtte stikke opp over den stivnede fromasjen. Hele kaken skal ha lik høyde.
Ta kaken ut av kjøleskapet og skjær eventuelt vekk litt av rullekakeskivene som måtte stikke opp over den stivnede fromasjen. Hele kaken skal ha lik høyde.
Hvelv kaken over på et fat, løft forsiktig vekk glassbollen og dra av plastfolien.
Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen.
Bre deigen jevnt utover i en stor langpanne (cirka 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.
Hvelv kaken straks over på et klede som er strødd med sukker. Dra bakepapiret forsiktig av kaken. Avkjøl kaken med den varme langpannen over så den holder seg myk.
Smør jordbærsyltetøy over kaken. Rull den sammen fra langsiden. Del kaken i skiver som er cirka 1 cm tykke.
Kle innsiden av en glassbolle som rommer cirka 2 liter med plastfolie. Legg rullekakeskiver på innsiden av bollen, så hele bollen blir dekket.
Til jordbærfromasjen moses jordbærene med en stavmikser. Ha jordbærmosen i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør godt om og la jordbærblandingen avkjøles til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk kremfløten til krem. Vend inn den avkjølte jordbærblandingen.
Pisk kremfløten til krem. Vend inn den avkjølte jordbærblandingen.
Hell jordbærkremen i bollen som er kledd med rullekakeskiver. Dekk toppen med noen rullekakeskiver.
Sett bollen i kjøleskapet i 4-5 timer eller over natten så jordbærfromasjen stivner.
Ta kaken ut av kjøleskapet og skjær eventuelt vekk litt av rullekakeskivene som måtte stikke opp over den stivnede fromasjen. Hele kaken skal ha lik høyde.
Ta kaken ut av kjøleskapet og skjær eventuelt vekk litt av rullekakeskivene som måtte stikke opp over den stivnede fromasjen. Hele kaken skal ha lik høyde.
Hvelv kaken over på et fat, løft forsiktig vekk glassbollen og dra av plastfolien.
Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?