Enhjørningkake er Lise Finckenhagens variant av den virale kaken, som på engelsk kalles unicorn cake. Her har hun for enkelhets skyld slått sammen en enhjørningskake og en regnbuekake til en fargesprakende kreasjon.
Ingrediensene til bunnene gir 5-6 kaker à 20 cm i diameter.
Du trenger også grillspyd og oasis til enhjørningshorn.
Enhjørningkake er Lise Finckenhagens variant av den virale kaken, som på engelsk kalles unicorn cake. Her har hun for enkelhets skyld slått sammen en enhjørningskake og en regnbuekake til en fargesprakende kreasjon.
Ingrediensene til bunnene gir 5-6 kaker à 20 cm i diameter.
Du trenger også grillspyd og oasis til enhjørningshorn.
Lag først horn og ører slik at de kan tørke mens kaken lages. En enkel måte å lage hornet på er å rulle ut en lillefingertykk pølse av sukkerfondant. Rull pølsen slik at den smalner i den ene enden. Stikk en trepinne ned i oasis, og surr pølsen med den tykkeste delen nederst rundt pinnen.
Pensle hornet i ønsket farge hvis du ikke bruker farget sukkerfondant. Lag også ører av fondant, gjerne i to farger. Kjevl og stikk eller skjær ut ørefasong. For at ørene skal beholde fasongen, kan du sette dem i en tom eggekartong mens de tørker.
Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Tilsett eggene, ett om gangen. Vent med å tilsette neste egg til det forrige er pisket ordentlig inn. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det tørre og melken vekselvis inn i røren.
Vei røren og fordel lik mengde røre i fem eller seks forskjellige boller. Farg hver liten røre i den fargen du ønsker. Fordel i former og bre røren jevnt utover i formen.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl kakene 10-15 minutter i formen og videre på rist.
Visp smøret til kremen lyst og luftig, cirka 5 minutter. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis slik at alt blir godt pisket.
Tilsett melis, litt om gangen. Pisk godt mellom hver gang. Pisk videre i et par minutter når all melisen er tilsatt. Smørkremen skal bli tykk, glatt og luftig. Spe med litt melk til kremen får en glatt og lett smørbar konsistens.
Bruk et passende fat og bygg kaken opp med litt krem mellom lagene. Prøv hele tiden å få kaken mest mulig jevn og rett.
Dekk hele den ferdigbygde kaken med et jevnt lag krem, men pass på at du sparer litt av kremen til pynt. Pynt med strøssel langs med kanten, hvis ønskelig. Dytt forsiktig strøsselet inntil kremen.
Farg resten av kremen i ønsket farge eller farger og fyll kremen over i sprøytepose med ønsket tut - en pose til hver farge. Du kan også blande farger for en marmoreffekt.
Pynt kaken etter eget ønske med enhjørninghorn, ører, fargerik smørkrem, sukkerperler og strøssel.
Server og nyt!
Bon appetit!
Lag først horn og ører slik at de kan tørke mens kaken lages. En enkel måte å lage hornet på er å rulle ut en lillefingertykk pølse av sukkerfondant. Rull pølsen slik at den smalner i den ene enden. Stikk en trepinne ned i oasis, og surr pølsen med den tykkeste delen nederst rundt pinnen.
Pensle hornet i ønsket farge hvis du ikke bruker farget sukkerfondant. Lag også ører av fondant, gjerne i to farger. Kjevl og stikk eller skjær ut ørefasong. For at ørene skal beholde fasongen, kan du sette dem i en tom eggekartong mens de tørker.
Varm ovnen til 170 grader. Kle formene med bakepapir.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Tilsett eggene, ett om gangen. Vent med å tilsette neste egg til det forrige er pisket ordentlig inn. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det tørre og melken vekselvis inn i røren.
Vei røren og fordel lik mengde røre i fem eller seks forskjellige boller. Farg hver liten røre i den fargen du ønsker. Fordel i former og bre røren jevnt utover i formen.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl kakene 10-15 minutter i formen og videre på rist.
Visp smøret til kremen lyst og luftig, cirka 5 minutter. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis slik at alt blir godt pisket.
Tilsett melis, litt om gangen. Pisk godt mellom hver gang. Pisk videre i et par minutter når all melisen er tilsatt. Smørkremen skal bli tykk, glatt og luftig. Spe med litt melk til kremen får en glatt og lett smørbar konsistens.
Bruk et passende fat og bygg kaken opp med litt krem mellom lagene. Prøv hele tiden å få kaken mest mulig jevn og rett.
Dekk hele den ferdigbygde kaken med et jevnt lag krem, men pass på at du sparer litt av kremen til pynt. Pynt med strøssel langs med kanten, hvis ønskelig. Dytt forsiktig strøsselet inntil kremen.
Farg resten av kremen i ønsket farge eller farger og fyll kremen over i sprøytepose med ønsket tut - en pose til hver farge. Du kan også blande farger for en marmoreffekt.
Pynt kaken etter eget ønske med enhjørninghorn, ører, fargerik smørkrem, sukkerperler og strøssel.
Server og nyt!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto