Til hovedinnhold
rask

Safarikake på glass med sjokolade

30 min

Safarikake er en kjempeenkel dessertkake. Desserten består av knuste sjokoladekjeks, som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, og derfor kalles denne oppskriften også ofte for flytende ostekake.

Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter. Her er safarikaken laget som porsjonskaker rett i dessertglass, og dette gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Du kan imidlertid også bruke en stor serveringsskål som alle kan forsyne seg fra.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 844 brukere
Safarikake på glass med sjokolade
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Safarikake er en kjempeenkel dessertkake. Desserten består av knuste sjokoladekjeks, som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, og derfor kalles denne oppskriften også ofte for flytende ostekake.

Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter. Her er safarikaken laget som porsjonskaker rett i dessertglass, og dette gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Du kan imidlertid også bruke en stor serveringsskål som alle kan forsyne seg fra.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 844 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Bunn

  • 400 g sjokoladekjeks, for eksempel Safarikjeks (2 pk)

Sjokoladekrem

  • 100 g kokesjokolade
  • 200 g kremost
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Bær

  • 200 g bjørnebær
  • 400 g bringebær

Pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 400 g sjokoladekjeks, for eksempel Safarikjeks (2 pk)

Sjokoladekrem

  • 100 g kokesjokolade
  • 200 g kremost
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Bær

  • 200 g bjørnebær
  • 400 g bringebær

Pynt

  • 2 ss melis
Grovhakk sjokoladekjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålene.
Bland smeltet melkesjokolade med kremost. Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker.
I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen.
Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.
Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.
Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk sjokoladekjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålene.
Bland smeltet melkesjokolade med kremost. Pisk sjokoladekremosten med melis og vaniljesukker.
I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i sjokoladekremen.
Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.
Ha et godt lag av den ferdigblandede sjokoladekremen over kjeksbitene. Ha over noen bær, og fyll opp glassene med resten av sjokoladekremen.
Ha på flere bær og dryss over kjekssmuler. Topp med enda mer bær og dryss over melis rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?