Safarikake på glass med sjokolade
Safarikake er en kjempeenkel dessertkake. Desserten består av knuste sjokoladekjeks, som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, og derfor kalles denne oppskriften også ofte for flytende ostekake.
Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter. Her er safarikaken laget som porsjonskaker rett i dessertglass, og dette gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Du kan imidlertid også bruke en stor serveringsskål som alle kan forsyne seg fra.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Safarikake er en kjempeenkel dessertkake. Desserten består av knuste sjokoladekjeks, som legges lagvis med ostekrem og bær. Kremen lages uten gelatin og blir ikke stiv, og derfor kalles denne oppskriften også ofte for flytende ostekake.
Tilsett gjerne smeltet sjokolade i ostekremen for å få en deilig sjokoladekrem. Sjokoladekremen passer kjempegodt sammen med safarikjeksen, som jo inneholder sjokoladebiter. Her er safarikaken laget som porsjonskaker rett i dessertglass, og dette gjør at hver servering ser vakker og veldandert ut. Du kan imidlertid også bruke en stor serveringsskål som alle kan forsyne seg fra.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Bunn
- 400 g sjokoladekjeks, for eksempel Safarikjeks (2 pk)
Sjokoladekrem
- 100 g kokesjokolade
- 200 g kremost
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Bær
- 200 g bjørnebær
- 400 g bringebær
Pynt
- 2 ss melis
Slik gjør du:
Bunn
- 400 g sjokoladekjeks, for eksempel Safarikjeks (2 pk)
Sjokoladekrem
- 100 g kokesjokolade
- 200 g kremost
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Bær
- 200 g bjørnebær
- 400 g bringebær
Pynt
- 2 ss melis
