Lars Lians sukkerbrød

60 min

Det kan være fristende å ty til butikkjøpt sukkerbrød, men konditor Lars Lian anbefaler alle å bake det selv for best smak og resultat. Denne oppskriften mener konditoren er lett å lykkes med. 

Oppskriften passer til en form på cirka 24-26 cm i diameter.

Tips: Du kjenner om bunnen er ferdig ved å trykke lett på toppen. Når den er ferdig, fjærer bunnen opp igjen etter du har trykket.

Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte frøene fra en halv stang med 2 ts ekte vaniljesukker. 

508 har lagret denne
Sukkerbrød

Det kan være fristende å ty til butikkjøpt sukkerbrød, men konditor Lars Lian anbefaler alle å bake det selv for best smak og resultat. Denne oppskriften mener konditoren er lett å lykkes med. 

Oppskriften passer til en form på cirka 24-26 cm i diameter.

Tips: Du kjenner om bunnen er ferdig ved å trykke lett på toppen. Når den er ferdig, fjærer bunnen opp igjen etter du har trykket.

Har du ikke vaniljestang, kan du erstatte frøene fra en halv stang med 2 ts ekte vaniljesukker. 

508 har lagret denne
1
porsjoner
  • 6 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 0.5 stk sitron, revet skall (kan sløyfes)
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 0.5 stk sitron, revet skall (kan sløyfes)
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Bland egg, sukker og eventuelt revet sitronskall i en bolle. Sett bollen i vannbad og rør i blandingen av og til. Dette gjør du til blandingen er varm og sukkeret er oppløst i eggene.
Pisk blandingen til den er lys og luftig.
Sikt i hvetemel og vaniljesukker.
Vend massen forsiktig sammen med en slikkepott til melet er godt blandet i eggedosisen.
Smør en kakeform og hell i deigen. Stryk opp massen slik at innsiden av kakeformen er dekket av kakemassen.
Stek i forvarmet ovn på 170 grader til den er lys gyllen, cirka 30 minutter.
Avkjøl den varme bunnen opp ned på et bakepapir som du på forhånd har strødd med litt sukker. Dette gjør at du beholder fuktigheten i bunnen, i tillegg til at den blir helt flat på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland egg, sukker og eventuelt revet sitronskall i en bolle. Sett bollen i vannbad og rør i blandingen av og til. Dette gjør du til blandingen er varm og sukkeret er oppløst i eggene.
Pisk blandingen til den er lys og luftig.
Sikt i hvetemel og vaniljesukker.
Vend massen forsiktig sammen med en slikkepott til melet er godt blandet i eggedosisen.
Smør en kakeform og hell i deigen. Stryk opp massen slik at innsiden av kakeformen er dekket av kakemassen.
Stek i forvarmet ovn på 170 grader til den er lys gyllen, cirka 30 minutter.
Avkjøl den varme bunnen opp ned på et bakepapir som du på forhånd har strødd med litt sukker. Dette gjør at du beholder fuktigheten i bunnen, i tillegg til at den blir helt flat på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?