Suksessterte
Suksessterte er en favoritt på alle kakebord, enten det er til konfirmasjon, dåp, bryllup, 17. mai eller påske. Mye av hemmeligheten bak suksessterten ligger i kremen, som består av temperert smøret vispet inn i avkjølt eggekrem.
Suksessterte er uten mel og kan derfor lages glutenfri. Kaken egner seg supert til frysing. Når søtsuget inntreffer, kan den faktisk også spises halvtint.
Du trenger to kakeringer på 20 til 22 centimeter i diameter.
Suksessterte er en favoritt på alle kakebord, enten det er til konfirmasjon, dåp, bryllup, 17. mai eller påske. Mye av hemmeligheten bak suksessterten ligger i kremen, som består av temperert smøret vispet inn i avkjølt eggekrem.
Suksessterte er uten mel og kan derfor lages glutenfri. Kaken egner seg supert til frysing. Når søtsuget inntreffer, kan den faktisk også spises halvtint.
Du trenger to kakeringer på 20 til 22 centimeter i diameter.
Ingredienser
Mandelbunn
- 5 stykker eggehvite
- 250 g sukker, finkornet
- 250 g mandler, malte
Gul krem
- 5 stykker eggeplomme
- 1 dl fløte
- 125 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 150 g meierismør, romtemperert
Til pynt
- pistasjnøtter, karamelliserte eller andre nøtter
- Røde syreblader, Kan sløyfes
- nøtter, f. eks. karamelliserte pistasjnøtter
Slik gjør du:
Mandelbunn
- 5 stykker eggehvite
- 250 g sukker, finkornet
- 250 g mandler, malte
Gul krem
- 5 stykker eggeplomme
- 1 dl fløte
- 125 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 150 g meierismør, romtemperert
Til pynt
- pistasjnøtter, karamelliserte eller andre nøtter
- Røde syreblader, Kan sløyfes
- nøtter, f. eks. karamelliserte pistasjnøtter
Mandelbunn
Gul krem
