Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en form på cirka 26 centimeter i diameter.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men kaken kan fortsatt være litt dissete. Husk at den skal stekes videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt slik at alt er godt blandet og har blitt en homogen masse
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i cirka 12-15 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat. Smelt sjokoladen i vannbad og bre den smeltede sjokoladen over kaken, eller bruk en skje og legg på sjokoladen i tjukke ujevne striper.
Dryss over kokos før sjokoladen stivner.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en form på cirka 26 centimeter i diameter.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten.
Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter. Overflaten skal være stekt, men kaken kan fortsatt være litt dissete. Husk at den skal stekes videre med topping.
Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, brunt sukker og melk i en kasserolle. Rør godt slik at alt er godt blandet og har blitt en homogen masse
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn kokosen.
Bruk en stor skje og fordel toppingen jevnt utover kaken. Bre det forsiktig utover slik at kokostoppingen er mest mulig jevn.
Øk temperaturen på ovnen til 210 grader. Stek kaken videre i cirka 12-15 minutter til toppingen har blitt gyllen. Avkjøl.
Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat. Smelt sjokoladen i vannbad og bre den smeltede sjokoladen over kaken, eller bruk en skje og legg på sjokoladen i tjukke ujevne striper.
Dryss over kokos før sjokoladen stivner.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto