Sjokolade og krem på nøttebunn

1 h 30 min
Lagret av 431 brukere
Sjokolade og krem på nøttebunn
Lagret av 431 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Nøttebunn

  • 2 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 125 g hasselnøtter, mandler eller pistasj

Sjokoladetrøffelkrem

  • 250 g sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 40 g smør

topping

  • 3 dl fløte
  • 2 ts vaniljesukker, eller frø fra vaniljestang
  • 1 ss kakao
  • 1.5 ss instant espressopulver
  • sjokolade, revet eller høvlet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Nøttebunn

  • 2 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 125 g hasselnøtter, mandler eller pistasj

Sjokoladetrøffelkrem

  • 250 g sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 40 g smør

topping

  • 3 dl fløte
  • 2 ts vaniljesukker, eller frø fra vaniljestang
  • 1 ss kakao
  • 1.5 ss instant espressopulver
  • sjokolade, revet eller høvlet
Varm ovnen til 180 grader. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen med plastremse eller bakepapir.
Finhakk sjokoladen til trøffelkremen. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt mens du hele tiden rører energisk fra midten av sjokoladen. Det er viktig at sjokoladeblandingen blir tykk, blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små biter.
Avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv da å unngå å få mange luftbobler inn i sjokoladen. Hell sjokoladen over nøttebunnen i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen med plastremse eller bakepapir.
Finhakk sjokoladen til trøffelkremen. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt mens du hele tiden rører energisk fra midten av sjokoladen. Det er viktig at sjokoladeblandingen blir tykk, blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små biter.
Avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv da å unngå å få mange luftbobler inn i sjokoladen. Hell sjokoladen over nøttebunnen i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?