Nøtter og sjokolade er en klassisk kombinasjon, og det er ikke tilfeldig. En mektig sjokoladetrøffelkrem på saftig nøttebunn er akkurat så godt som det høres ut. Topp kaken med myk pisket krem og dryss over espressopulver hvis du liker smaken av kaffe sammen med nøtter og sjokolade. Denne kaken er glutenfri.
Nøtter og sjokolade er en klassisk kombinasjon, og det er ikke tilfeldig. En mektig sjokoladetrøffelkrem på saftig nøttebunn er akkurat så godt som det høres ut. Topp kaken med myk pisket krem og dryss over espressopulver hvis du liker smaken av kaffe sammen med nøtter og sjokolade. Denne kaken er glutenfri.
Varm ovnen til 180 grader. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen med plastremse eller bakepapir.
Finhakk sjokoladen til trøffelkremen. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt mens du hele tiden rører energisk fra midten av sjokoladen. Det er viktig at sjokoladeblandingen blir tykk, blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små biter.
Avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv da å unngå å få mange luftbobler inn i sjokoladen. Hell sjokoladen over nøttebunnen i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Visp eggehviten til den begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering.
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter, avkjøl bunnen på rist. Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen med plastremse eller bakepapir.
Finhakk sjokoladen til trøffelkremen. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen litt etter litt mens du hele tiden rører energisk fra midten av sjokoladen. Det er viktig at sjokoladeblandingen blir tykk, blank og elastisk. Rør til slutt inn smøret i små biter.
Avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv da å unngå å få mange luftbobler inn i sjokoladen. Hell sjokoladen over nøttebunnen i formen. La kaken få stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen ved servering. Pisk fløte og vanilje til myk krem. Topp kaken med kremen, pynt med revet eller høvlet sjokolade og sikt over kakao og espressopulver.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto