Til hovedinnhold

Brødpudding av julekaker

45 min

Lag brødpudding av julekakerestene! En saftig brødpudding kan du lage med krydderkake, julekake, vørterkake eller pepperkaker, og har du ikke julekaker, kan du også bruke et tørt brød.

Har du en pose bringebær i fryseren, kan du i tillegg lage en strålende bringebærsaus til puddingen ved rett og slett å tine bærene og mose dem med litt sukker.

For en ekstra sprø og karamellisert overflate på brødpuddingen, kan du drysse over litt ekstra sukker når den er ferdig bak. Karamellisere så sukkeret med en creme brûlée-brenner.

Lagret av 63 brukere
Brødpudding av julekaker

Lag brødpudding av julekakerestene! En saftig brødpudding kan du lage med krydderkake, julekake, vørterkake eller pepperkaker, og har du ikke julekaker, kan du også bruke et tørt brød.

Har du en pose bringebær i fryseren, kan du i tillegg lage en strålende bringebærsaus til puddingen ved rett og slett å tine bærene og mose dem med litt sukker.

For en ekstra sprø og karamellisert overflate på brødpuddingen, kan du drysse over litt ekstra sukker når den er ferdig bak. Karamellisere så sukkeret med en creme brûlée-brenner.

Lagret av 63 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g julekake, eller andre krydrede kaker, pepperkaker
  • 1 ss smør
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 stykker egg, store
  • 2 stykker eggeplomme
  • 80 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller ekte vaniljesukker
  • rørsukker, brunt, eller grovkornet sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g julekake, eller andre krydrede kaker, pepperkaker
  • 1 ss smør
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 stykker egg, store
  • 2 stykker eggeplomme
  • 80 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller ekte vaniljesukker
  • rørsukker, brunt, eller grovkornet sukker
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær kaken i jevne terninger eller biter. Smør en ildfast form, som rommer omtrent 1,5 liter, med smør og fordel kakebitene i formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vanilje. Hell blandingen over i formen og la det stå i fem minutter slik at kakebitene suger til seg væsken.
Dryss over et jevnt lag rørsukker og bak puddingen ved 180 grader i omtrent 30 minutter, eller til puddingen har satt seg.
Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Skjær kaken i jevne terninger eller biter. Smør en ildfast form, som rommer omtrent 1,5 liter, med smør og fordel kakebitene i formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker og vanilje. Hell blandingen over i formen og la det stå i fem minutter slik at kakebitene suger til seg væsken.
Dryss over et jevnt lag rørsukker og bak puddingen ved 180 grader i omtrent 30 minutter, eller til puddingen har satt seg.
Server brødpudding lun, gjerne med bringebærsaus og vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?