Crêpes-kake er en festkake for deg som elsker pannekaker!
«Crêpes» er navnet på de berømte, tynne, franske pannekakene, og her stables de i høyden til en kjempeflott pannekake-kake! «Gâteau mille crêpes» betyr «kake av tusen pannekaker» på fransk, og dette er noe av det mest trendy på kakefronten for tiden. Pannekake-kaken kan varieres med ulike typer smaker, kremer og toppinger. Her har jeg laget en variant med både lyse og mørke kakaopannekaker, som stables oppå hverandre med et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake. Kaken får kjempegod smak og stilig utseende!
Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt.
Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.
Del røren i to like store deler. Sikt kakaopulver i den ene delen og visp røren jevn.
Stek lyse og mørke pannekaker. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med litt ekstra formfett mellom hver pannekake. Det skal bli ca. 10-12 pannekaker av hver farge.
La pannenkakene avkjøles til de er helt kalde.
Pisk sammen romtemperert kremost, smør og melis til en luftig ostekrem.
Legg pannekakene oppå hverandre, annenhver lys og mørk, og smør et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake.
Sett kaken kjølig, slik at ostekremen blir fastere og kaken fester seg. Da blir den lettere å skjære i uten at den går i stykker.
Sikt melis over kaken før servering.
Bon appetit!
Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt.
Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.
Del røren i to like store deler. Sikt kakaopulver i den ene delen og visp røren jevn.
Stek lyse og mørke pannekaker. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med litt ekstra formfett mellom hver pannekake. Det skal bli ca. 10-12 pannekaker av hver farge.
La pannenkakene avkjøles til de er helt kalde.
Pisk sammen romtemperert kremost, smør og melis til en luftig ostekrem.
Legg pannekakene oppå hverandre, annenhver lys og mørk, og smør et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake.
Sett kaken kjølig, slik at ostekremen blir fastere og kaken fester seg. Da blir den lettere å skjære i uten at den går i stykker.
Sikt melis over kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto