Til hovedinnhold

Glutenfri mandelkake

1 h

Glutenfri mandelkake med polenta og kesam er en lett og luftig kake som er enkel å lage - selv om du ikke har mye erfaring på kjøkkenet. Server gjerne den med friske bær og vaniljeis.

Oppskrift av Therese Hammervold Elstad, Thebakedapple.org

Lagret av 62 brukere
Glutenfri mandelkake

Glutenfri mandelkake med polenta og kesam er en lett og luftig kake som er enkel å lage - selv om du ikke har mye erfaring på kjøkkenet. Server gjerne den med friske bær og vaniljeis.

Oppskrift av Therese Hammervold Elstad, Thebakedapple.org

Lagret av 62 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør, romtemperert
  • 8 ss sukker, eller 4 ss sukrin+
  • 4 stykker egg
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 stk sitron, skall
  • 300 g kesam
  • 2 dl mandelmel
  • 1 dl polentamel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • mandler, skivede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, romtemperert
  • 8 ss sukker, eller 4 ss sukrin+
  • 4 stykker egg
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 stk sitron, skall
  • 300 g kesam
  • 2 dl mandelmel
  • 1 dl polentamel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • mandler, skivede
Forvarm ovnen til 170 grader og smør kakeformen.
Pisk smør og sukker hvitt. Dette kan ta noen minutter.
Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang.
Tilsett sitronskall og vaniljeekstrakt. Kesam original blandes så jevnt inn.
Tilsett alt det tørre litt etter litt, til du ender opp med en jevn røre. Det er ikke alltid man trenger alt melet, da det kommer an på størrelsen på eggene. Du skal ende opp med en flytende, jevn røre.
Hell røren over i en smurt form på 24 cm i diameter. Pynt med skivede mandler før du setter den inn i ovnen. La den stå i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Server gjerne med vaniljeis og friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 170 grader og smør kakeformen.
Pisk smør og sukker hvitt. Dette kan ta noen minutter.
Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang.
Tilsett sitronskall og vaniljeekstrakt. Kesam original blandes så jevnt inn.
Tilsett alt det tørre litt etter litt, til du ender opp med en jevn røre. Det er ikke alltid man trenger alt melet, da det kommer an på størrelsen på eggene. Du skal ende opp med en flytende, jevn røre.
Hell røren over i en smurt form på 24 cm i diameter. Pynt med skivede mandler før du setter den inn i ovnen. La den stå i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Server gjerne med vaniljeis og friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?