Glutenfri mandelkake med polenta og kesam er en lett og luftig kake som er enkel å lage - selv om du ikke har mye erfaring på kjøkkenet. Server gjerne den med friske bær og vaniljeis.
Glutenfri mandelkake med polenta og kesam er en lett og luftig kake som er enkel å lage - selv om du ikke har mye erfaring på kjøkkenet. Server gjerne den med friske bær og vaniljeis.
Pisk smør og sukker hvitt. Dette kan ta noen minutter.
Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang.
Tilsett sitronskall og vaniljeekstrakt. Kesam original blandes så jevnt inn.
Tilsett alt det tørre litt etter litt, til du ender opp med en jevn røre. Det er ikke alltid man trenger alt melet, da det kommer an på størrelsen på eggene. Du skal ende opp med en flytende, jevn røre.
Hell røren over i en smurt form på 24 cm i diameter. Pynt med skivede mandler før du setter den inn i ovnen. La den stå i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Server gjerne med vaniljeis og friske bær.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 170 grader og smør kakeformen.
Pisk smør og sukker hvitt. Dette kan ta noen minutter.
Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hver gang.
Tilsett sitronskall og vaniljeekstrakt. Kesam original blandes så jevnt inn.
Tilsett alt det tørre litt etter litt, til du ender opp med en jevn røre. Det er ikke alltid man trenger alt melet, da det kommer an på størrelsen på eggene. Du skal ende opp med en flytende, jevn røre.
Hell røren over i en smurt form på 24 cm i diameter. Pynt med skivede mandler før du setter den inn i ovnen. La den stå i ca. 30 minutter midt i ovnen.
Server gjerne med vaniljeis og friske bær.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto