Frossen «strawberry cheesecake»
Frossen ostekake med jordbær er en blanding av is og kanskje, eller kanskje en semifreddo. Den kan lages i mange forskjellige former og fasonger, men fordi jeg er veldig glad i høye kaker ble denne rett og slett kjempehøy.
Du trenger en form på ca. 1 1/2-2 liter. Jeg brukte en 15 cm springform som utgangspunkt, kledde bunnen med bakepapir og lagde høye kanter av flere plastbånd (kakeplast til å bruke på innsiden av kakeringen) som jeg teipet sammen med gaffateip. For enkelhetens skyld kan du gjerne bruke en fin brødform og servere iskaken rett fra formen.
Tips: Blir kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.
Frossen ostekake med jordbær er en blanding av is og kanskje, eller kanskje en semifreddo. Den kan lages i mange forskjellige former og fasonger, men fordi jeg er veldig glad i høye kaker ble denne rett og slett kjempehøy.
Du trenger en form på ca. 1 1/2-2 liter. Jeg brukte en 15 cm springform som utgangspunkt, kledde bunnen med bakepapir og lagde høye kanter av flere plastbånd (kakeplast til å bruke på innsiden av kakeringen) som jeg teipet sammen med gaffateip. For enkelhetens skyld kan du gjerne bruke en fin brødform og servere iskaken rett fra formen.
Tips: Blir kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.
Kjekssmuler
- 150 g kjeks, for eksempel Digestive
- 3 ss brunt sukker
- 3 ss smør, smeltet
Rørte jordbær
- 400 g jordbær, rensede, ferske eller frosne
- 1 dl sukker
Ostekrem
- 4 stk egg, store
- 1.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 300 g kremost naturell
- 4 dl fløte
Kjekssmuler
- 150 g kjeks, for eksempel Digestive
- 3 ss brunt sukker
- 3 ss smør, smeltet
Rørte jordbær
- 400 g jordbær, rensede, ferske eller frosne
- 1 dl sukker
Ostekrem
- 4 stk egg, store
- 1.5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 300 g kremost naturell
- 4 dl fløte
