Frossen «strawberry cheesecake»

6 timer

Frossen ostekake med jordbær er en blanding av is og kanskje, eller kanskje en semifreddo. Den kan lages i mange forskjellige former og fasonger, men fordi jeg er veldig glad i høye kaker ble denne rett og slett kjempehøy.

Du trenger en form på ca. 1 1/2-2 liter. Jeg brukte en 15 cm springform som utgangspunkt, kledde bunnen med bakepapir og lagde høye kanter av flere plastbånd (kakeplast til å bruke på innsiden av kakeringen) som jeg teipet sammen med gaffateip. For enkelhetens skyld kan du gjerne bruke en fin brødform og servere iskaken rett fra formen. 

Tips: Blir kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.

568 har lagret denne
Frossen «strawberry cheesecake»

Frossen ostekake med jordbær er en blanding av is og kanskje, eller kanskje en semifreddo. Den kan lages i mange forskjellige former og fasonger, men fordi jeg er veldig glad i høye kaker ble denne rett og slett kjempehøy.

Du trenger en form på ca. 1 1/2-2 liter. Jeg brukte en 15 cm springform som utgangspunkt, kledde bunnen med bakepapir og lagde høye kanter av flere plastbånd (kakeplast til å bruke på innsiden av kakeringen) som jeg teipet sammen med gaffateip. For enkelhetens skyld kan du gjerne bruke en fin brødform og servere iskaken rett fra formen. 

Tips: Blir kaken for hard kan du la den stå 20-30 minutter i kjøleskapet før servering.

568 har lagret denne
8
porsjoner

Kjekssmuler

  • 150 g kjeks, for eksempel Digestive
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ss smør, smeltet

Rørte jordbær

  • 400 g jordbær, rensede, ferske eller frosne
  • 1 dl sukker

Ostekrem

  • 4 stk egg, store
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 300 g kremost naturell
  • 4 dl fløte
Unngå at skjermen går i dvale

Kjekssmuler

  • 150 g kjeks, for eksempel Digestive
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 ss smør, smeltet

Rørte jordbær

  • 400 g jordbær, rensede, ferske eller frosne
  • 1 dl sukker

Ostekrem

  • 4 stk egg, store
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 300 g kremost naturell
  • 4 dl fløte
Knus kjeksen til fine smuler. Bland smulene med sukker og smeltet smør.
Spar noen pene bær til pynt, og rør resten av bærene med sukkerert.
Skill eggene. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til lys og tykk eggedosis. Tilsett osten og rør til blandingen blir glatt og tykk. Pisk fløten til myk krem og stivpisk eggehvitene. Vend først kremen inn i osteblandingen og til slutt eggehvitene.
Fyll ostekrem, rørte bær og kjekssmuler lagvis i formen.
Frys ostekaken i 4-6 timer. Den kan gjerne være litt ”halvfrossen” i midten ved servering. Dypp formen i varmt vann og vend kaken ut av formen. Pynt med bær og server.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler. Bland smulene med sukker og smeltet smør.
Spar noen pene bær til pynt, og rør resten av bærene med sukkerert.
Skill eggene. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til lys og tykk eggedosis. Tilsett osten og rør til blandingen blir glatt og tykk. Pisk fløten til myk krem og stivpisk eggehvitene. Vend først kremen inn i osteblandingen og til slutt eggehvitene.
Fyll ostekrem, rørte bær og kjekssmuler lagvis i formen.
Frys ostekaken i 4-6 timer. Den kan gjerne være litt ”halvfrossen” i midten ved servering. Dypp formen i varmt vann og vend kaken ut av formen. Pynt med bær og server.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?