Sverre Sætres suksessterte med sjokolade
Dette er konditor Sverre Sætres versjon av suksessterten. Mandelbunn i tre lag fylt med sitronkrem og trukket med mørk sjokoladeglasur - det beste fra alle verdener.
Tips: Denne glasuren kan oppbevares i fryseren i opptil 1 måned. Når den skal brukes igjen, tines den og varmes forsiktig i vannbad på kokeplaten, eller i mikrobølgeovn på korte intervaller.
Foto: Christian Brun.
Dette er konditor Sverre Sætres versjon av suksessterten. Mandelbunn i tre lag fylt med sitronkrem og trukket med mørk sjokoladeglasur - det beste fra alle verdener.
Tips: Denne glasuren kan oppbevares i fryseren i opptil 1 måned. Når den skal brukes igjen, tines den og varmes forsiktig i vannbad på kokeplaten, eller i mikrobølgeovn på korte intervaller.
Foto: Christian Brun.
Mandelbunn
- 225 g mandler
- 150 g melis
- 6 stk eggehvite
- 75 g sukker
sitronkrem
- 0.5 dl helmelk
- 0.75 dl sitronsaft
- 100 g sukker
- 1 stk egg, stort
- 4 stk eggeplomme
- 10 g maisenna
- 80 g usaltet smør, i terninger
Mørk sjokoladeglasur
- 200 g mørk sjokolade, minst 60%
- 2 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 25 g honning, eller glukose
Mandelbunn
- 225 g mandler
- 150 g melis
- 6 stk eggehvite
- 75 g sukker
sitronkrem
- 0.5 dl helmelk
- 0.75 dl sitronsaft
- 100 g sukker
- 1 stk egg, stort
- 4 stk eggeplomme
- 10 g maisenna
- 80 g usaltet smør, i terninger
Mørk sjokoladeglasur
- 200 g mørk sjokolade, minst 60%
- 2 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 25 g honning, eller glukose
Trekk kaken med mørk sjokoladeglasur.

Bon appetit!
Trekk kaken med mørk sjokoladeglasur.