Til hovedinnhold

Sverre Sætres suksessterte med sjokolade

4 h

Dette er konditor Sverre Sætres versjon av suksessterten. Mandelbunn i tre lag fylt med sitronkrem og trukket med mørk sjokoladeglasur - det beste fra alle verdener.

Tips: Denne glasuren kan oppbevares i fryseren i opptil 1 måned. Når den skal brukes igjen, tines den og varmes forsiktig i vannbad på kokeplaten, eller i mikrobølgeovn på korte intervaller.

Foto: Christian Brun.

Lagret av 481 brukere
Sverre Sætres suksessterte med sjokolade

Dette er konditor Sverre Sætres versjon av suksessterten. Mandelbunn i tre lag fylt med sitronkrem og trukket med mørk sjokoladeglasur - det beste fra alle verdener.

Tips: Denne glasuren kan oppbevares i fryseren i opptil 1 måned. Når den skal brukes igjen, tines den og varmes forsiktig i vannbad på kokeplaten, eller i mikrobølgeovn på korte intervaller.

Foto: Christian Brun.

Lagret av 481 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Mandelbunn

  • 225 g mandler
  • 150 g melis
  • 6 stk eggehvite
  • 75 g sukker

sitronkrem

  • 0.5 dl helmelk
  • 0.75 dl sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 4 stk eggeplomme
  • 10 g maisenna
  • 80 g usaltet smør, i terninger

Mørk sjokoladeglasur

  • 200 g mørk sjokolade, minst 60%
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 25 g honning, eller glukose

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 225 g mandler
  • 150 g melis
  • 6 stk eggehvite
  • 75 g sukker

sitronkrem

  • 0.5 dl helmelk
  • 0.75 dl sitronsaft
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 4 stk eggeplomme
  • 10 g maisenna
  • 80 g usaltet smør, i terninger

Mørk sjokoladeglasur

  • 200 g mørk sjokolade, minst 60%
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 25 g honning, eller glukose
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret, er bunnen ferdig.
Visp sammen alle ingrediensene til sitronkremen, bortsett fra smøret, i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper. La blandingen småkoke i ca. 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
Hell blandingen over i en bolle. Rør inn smøret i den varme sitronkremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter. Avkjøl. Hell blandingen over i en bolle. Dekk med plast og sett kremen til avkjøling.
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Kok opp sukker, honning og 1 1/2 dl fløte. Hell fløten i en tynn stråle ned i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott. Det er viktig ikke å bruke visp, da den lager luftbobler i glasuren. Bruker man slikkepott eller sleiv, får man en glatt og skinnende glasur. Rør inn 1/2 dl kald fløte til slutt. Det gjør glasuren mer skinnende.
Skjær ut tre like store sirkler av mandelbunnen med en kakering (16 cm). Sett en kakering på en flat tallerken og legg en mandelbunn i ringen. Fyll sitronkrem 1/3 opp i ringen. Legg på et nytt lag mandelbunn. Fyll sitronkrem 2/3 opp i ringen, og legg på det siste laget med mandelbunn. Legg på litt sitronkrem, og stryk av med en palett slik at kaken blir helt jevn. Sett kaken i fryseren i omtrent to timer slik at den begynner å bli hard. Den kan gjerne stå natten over.
Trekk kaken med mørk sjokoladeglasur.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret, er bunnen ferdig.
Visp sammen alle ingrediensene til sitronkremen, bortsett fra smøret, i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du hele tiden visper. La blandingen småkoke i ca. 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg.
Hell blandingen over i en bolle. Rør inn smøret i den varme sitronkremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter. Avkjøl. Hell blandingen over i en bolle. Dekk med plast og sett kremen til avkjøling.
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Kok opp sukker, honning og 1 1/2 dl fløte. Hell fløten i en tynn stråle ned i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott. Det er viktig ikke å bruke visp, da den lager luftbobler i glasuren. Bruker man slikkepott eller sleiv, får man en glatt og skinnende glasur. Rør inn 1/2 dl kald fløte til slutt. Det gjør glasuren mer skinnende.
Skjær ut tre like store sirkler av mandelbunnen med en kakering (16 cm). Sett en kakering på en flat tallerken og legg en mandelbunn i ringen. Fyll sitronkrem 1/3 opp i ringen. Legg på et nytt lag mandelbunn. Fyll sitronkrem 2/3 opp i ringen, og legg på det siste laget med mandelbunn. Legg på litt sitronkrem, og stryk av med en palett slik at kaken blir helt jevn. Sett kaken i fryseren i omtrent to timer slik at den begynner å bli hard. Den kan gjerne stå natten over.
Trekk kaken med mørk sjokoladeglasur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?