rask
Ostekake med gresskar
30 min
Ostekake med gresskar er en noe utradisjonell ostekake som er et godt alternativ til Halloween. Skremmende god!
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
40 har lagret denne
Ostekake med gresskar er en noe utradisjonell ostekake som er et godt alternativ til Halloween. Skremmende god!
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
40 har lagret denne
8
porsjoner
- 150 g havrekjeks
- 90 g smør
- 0.5 ts kanel, malt
Fyll
- 600 g gresskar, kokt
- 150 g brunt sukker
- 1 ts kanel, malt
- 0.5 ts nellik, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- muskatnøtt, malt
- 500 g kremost naturell
Glasur
- 2.5 dl lettrømme
- 2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Unngå at skjermen går i dvale
- 150 g havrekjeks
- 90 g smør
- 0.5 ts kanel, malt
Fyll
- 600 g gresskar, kokt
- 150 g brunt sukker
- 1 ts kanel, malt
- 0.5 ts nellik, malt
- 0.5 ts malt ingefær
- muskatnøtt, malt
- 500 g kremost naturell
Glasur
- 2.5 dl lettrømme
- 2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Knus kjeksene fint og rør dem sammen med smør og kanel.
Klem massen ut en smurt form (form på 22 cm i diameter).
Fyll
Mos renset og kokt gresskar.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet til en glatt krem. Du trenger kun et knivsodd med malt muskat.
Hell det over kjeksbunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C til fyllet har stivnet uten å virke tørt, 45 - 50 min.
Glasur
Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker og smør det jevnt over kaken.
Stek den videre i 7-10 min.
Avkjøl kaken, dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 døgn før servering.

Bon appetit!
Knus kjeksene fint og rør dem sammen med smør og kanel.
Klem massen ut en smurt form (form på 22 cm i diameter).
Fyll
Mos renset og kokt gresskar.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet til en glatt krem. Du trenger kun et knivsodd med malt muskat.
Hell det over kjeksbunnen.
Stek kaken nederst i ovnen på 180 °C til fyllet har stivnet uten å virke tørt, 45 - 50 min.
Glasur
Visp sammen rømme, sukker og vaniljesukker og smør det jevnt over kaken.
Stek den videre i 7-10 min.
Avkjøl kaken, dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 døgn før servering.