Det er så enkelt, men du må gjøre det riktig. Denne fantastiske oppskriften kommer fra konditor Sverre Sætre, han har vunnet Kokke-OL sammen med kokkelandslaget i 2008. Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
Det er så enkelt, men du må gjøre det riktig. Denne fantastiske oppskriften kommer fra konditor Sverre Sætre, han har vunnet Kokke-OL sammen med kokkelandslaget i 2008. Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
Hell på halvparten av den varme fløten og la det stå uten røring i et minutts tid.
Rør jevnt og fint i bollen med en slikkepott.
Spe så med resten av den varme fløten, under jevn omrøring.
Til denne siste røringen kan du også bruke en stavmikser.
Tips fra konditor Sverre Sætre:
Det nytter ikke å tenke at her skal jeg bare smelte sammen sjokolade og fløte. Dette er fett og væske, og de kan i utgangspunktet ikke blande seg. Man må tenke at her skal jeg lage en emulsjon – nesten som en majones!
Hele poenget er at det må gjøres gradvis. Først må sjokoladen finhakkes. Så heller du den varme fløten over, men ikke alt.
Begynn med halvparten, og la så sjokoladen få fred en stund mens den sakte begynner å smelte. Så bruker du en slikkepott, og da mener jeg ikke gaffel, til å røre sakte og rolig, til det blir en tykk, jevn masse. Først da kan du spe med litt og litt av mer fløte.
Vit at dersom du ikke gjør dette riktig, vil sjokoladeglasuren i lengden sprekke, som det heter. Væsken vil skille seg ut på toppen av glasuren og så fordampe. Da blir glasuren tørr, og det samme blir kaken.
Det hemmelige profftrikset er det nesten flaut å avsløre. Glasuren blir nemlig best, mer moden, om du først lar den stivne i bollen, og så varmer den opp igjen i mikrobølgeovn......
Ja, så lærte vi noe i dag også.
Bon appetit!
Kok opp fløten og rør inn honningen.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Hell på halvparten av den varme fløten og la det stå uten røring i et minutts tid.
Rør jevnt og fint i bollen med en slikkepott.
Spe så med resten av den varme fløten, under jevn omrøring.
Til denne siste røringen kan du også bruke en stavmikser.
Tips fra konditor Sverre Sætre:
Det nytter ikke å tenke at her skal jeg bare smelte sammen sjokolade og fløte. Dette er fett og væske, og de kan i utgangspunktet ikke blande seg. Man må tenke at her skal jeg lage en emulsjon – nesten som en majones!
Hele poenget er at det må gjøres gradvis. Først må sjokoladen finhakkes. Så heller du den varme fløten over, men ikke alt.
Begynn med halvparten, og la så sjokoladen få fred en stund mens den sakte begynner å smelte. Så bruker du en slikkepott, og da mener jeg ikke gaffel, til å røre sakte og rolig, til det blir en tykk, jevn masse. Først da kan du spe med litt og litt av mer fløte.
Vit at dersom du ikke gjør dette riktig, vil sjokoladeglasuren i lengden sprekke, som det heter. Væsken vil skille seg ut på toppen av glasuren og så fordampe. Da blir glasuren tørr, og det samme blir kaken.
Det hemmelige profftrikset er det nesten flaut å avsløre. Glasuren blir nemlig best, mer moden, om du først lar den stivne i bollen, og så varmer den opp igjen i mikrobølgeovn......
Ja, så lærte vi noe i dag også.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto