Bagepigernes kransekake

1 h
Lagret av 120 brukere
Bagepigernes kransekake
Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Lagret av 120 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g mandler, malte
  • 500 g melis
  • 4 stykker eggehvite

Glasur til kransekake

  • 1 stykker eggehvite
  • 180 g melis
  • 0.5 ts eddik 7%

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g mandler, malte
  • 500 g melis
  • 4 stykker eggehvite

Glasur til kransekake

  • 1 stykker eggehvite
  • 180 g melis
  • 0.5 ts eddik 7%
Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.

Glasur til kransekake

Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.
woman cooking

Bon appetit!

Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.

Glasur til kransekake

Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?