Bagepigernes kransekake
1 h
Denne oppskriften på kransekake kommer fra tre damer fra Lødingen i Nordland. I over tretti år har de holdt på med kransekakebaking. Samme oppskrift, samme damer og for det meste vellykkede kaker! Kransekaken blir bare bedre av å oppbevares i fryseboksen en stund før den spises. Pakk den så den ligger lufttett.
Kilde: dinmat
Lagret av 120 brukere
Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Denne oppskriften på kransekake kommer fra tre damer fra Lødingen i Nordland. I over tretti år har de holdt på med kransekakebaking. Samme oppskrift, samme damer og for det meste vellykkede kaker! Kransekaken blir bare bedre av å oppbevares i fryseboksen en stund før den spises. Pakk den så den ligger lufttett.
Kilde: dinmat
Lagret av 120 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 500 g mandler, malte
- 500 g melis
- 4 stykker eggehvite
Glasur til kransekake
- 1 stykker eggehvite
- 180 g melis
- 0.5 ts eddik 7%
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g mandler, malte
- 500 g melis
- 4 stykker eggehvite
Glasur til kransekake
- 1 stykker eggehvite
- 180 g melis
- 0.5 ts eddik 7%
Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.
Glasur til kransekake
Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.

Bon appetit!
Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.
Glasur til kransekake
Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.