Bagepigernes kransekake

60 min

Denne oppskriften på kransekake kommer fra tre damer fra Lødingen i Nordland. I over tretti år har de holdt på med kransekakebaking. Samme oppskrift, samme damer og for det meste vellykkede kaker! Kransekaken blir bare bedre av å oppbevares i fryseboksen en stund før den spises. Pakk den så den ligger lufttett.

Kilde: dinmat

124 har lagret denne
Bagepigernes kransekake
Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Denne oppskriften på kransekake kommer fra tre damer fra Lødingen i Nordland. I over tretti år har de holdt på med kransekakebaking. Samme oppskrift, samme damer og for det meste vellykkede kaker! Kransekaken blir bare bedre av å oppbevares i fryseboksen en stund før den spises. Pakk den så den ligger lufttett.

Kilde: dinmat

124 har lagret denne
8
porsjoner
  • 500 g mandler, malte
  • 500 g melis
  • 4 stykker eggehvite

Glasur til kransekake

  • 1 stykker eggehvite
  • 180 g melis
  • 0.5 ts eddik 7%
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g mandler, malte
  • 500 g melis
  • 4 stykker eggehvite

Glasur til kransekake

  • 1 stykker eggehvite
  • 180 g melis
  • 0.5 ts eddik 7%
Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.

Glasur til kransekake

Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.
woman cooking

Bon appetit!

Mal mandlene i en kvern, ikke i kjøkkenmaskin.
Mandler, melis og eggehvite eltes til en jevn masse, helst i kjøkkenmaskin.
Massen rulles til lange stenger - ca. 1,5 cm tykkelse.
Legg kranskekakene i de smurte kransekakeformene.
Stekes på nederste rille i ovnen ved 170 grader i 13-14 min. Ved varmluft og 2 brett samtidig i ovnen, stekes kakene på 150 grader i 13-14 min.
Det er viktig at kraneskakene avkjøles i formene.
Løsne forsiktig.

Glasur til kransekake

Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart.
La eggehviteglasuren bli luftig.
Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kaken fint.
Sprøyt en ring og legg på en ny. Sprøyt opp ring etter ring, da limer du kaken mens du setter den opp.
Pynt med norske flagg eller smell bonboner.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?