Mandelkake med solskinnskrem
Denne ligner utseendemessig litt på kakeklassikeren gul kake eller suksessterte, men er ikke helt det samme. Vi kan kalle den en nær slektning. Vi lager kaka med en ekstra saftig og innholdsrik nøttebunn og topper den med smørkrem med hvit sjokolade i, tilsmakt sitron for litt ekstra piff. Nøttebunner som dette er kjærkomne for glutenfri bakst: Her er det nøttene, ikke melet, som spiller hovedrollen.
Tips: Her er det lurt å begynne med mandlene aller først, så du får bløtlagt og ristet dem. Deretter kan du lage smørkremen, så den får god tid til å sette seg i kjøleskapet. Når mandlene har kjølt seg ned, kan du begynne med selve mandelkaken.
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Denne ligner utseendemessig litt på kakeklassikeren gul kake eller suksessterte, men er ikke helt det samme. Vi kan kalle den en nær slektning. Vi lager kaka med en ekstra saftig og innholdsrik nøttebunn og topper den med smørkrem med hvit sjokolade i, tilsmakt sitron for litt ekstra piff. Nøttebunner som dette er kjærkomne for glutenfri bakst: Her er det nøttene, ikke melet, som spiller hovedrollen.
Tips: Her er det lurt å begynne med mandlene aller først, så du får bløtlagt og ristet dem. Deretter kan du lage smørkremen, så den får god tid til å sette seg i kjøleskapet. Når mandlene har kjølt seg ned, kan du begynne med selve mandelkaken.
Oppskrift av Torill Schinstad og Tom Victor Gausdal/fra boken «Knallgodt uten gluten»
Ingredienser
- 120 g smør
- 150 g sukker
- 2 stk egg
- 220 g crème fraîche
- 150 g glutenfritt mel, lyst
- 30 g mandelmel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts xanthan
- 1 klype salt
- 0.5 ts vaniljesukker
- 60 g mandler, ristet og hakket
Solskinnskrem
- 2 stk eggeplomme
- 70 g melis
- 50 g sitronjuice
- 50 g fløte
- 150 g hvit sjokolade
- 75 g smør
Slik gjør du:
- 120 g smør
- 150 g sukker
- 2 stk egg
- 220 g crème fraîche
- 150 g glutenfritt mel, lyst
- 30 g mandelmel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts xanthan
- 1 klype salt
- 0.5 ts vaniljesukker
- 60 g mandler, ristet og hakket
Solskinnskrem
- 2 stk eggeplomme
- 70 g melis
- 50 g sitronjuice
- 50 g fløte
- 150 g hvit sjokolade
- 75 g smør
Solskinnskrem
