Mandelkake med solskinnskrem

1 h 30 min
Lagret av 143 brukere
Mandelkake med gul sjokoladekrem
Foto: Lars Petter Pettersen
Lagret av 143 brukere

Ingredienser

1
stk
  • 120 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 220 g crème fraîche
  • 150 g glutenfritt mel, lyst
  • 30 g mandelmel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts xanthan
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 60 g mandler, ristet og hakket

Solskinnskrem

  • 2 stk eggeplomme
  • 70 g melis
  • 50 g sitronjuice
  • 50 g fløte
  • 150 g hvit sjokolade
  • 75 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 120 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 220 g crème fraîche
  • 150 g glutenfritt mel, lyst
  • 30 g mandelmel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts xanthan
  • 1 klype salt
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 60 g mandler, ristet og hakket

Solskinnskrem

  • 2 stk eggeplomme
  • 70 g melis
  • 50 g sitronjuice
  • 50 g fløte
  • 150 g hvit sjokolade
  • 75 g smør
Start med å riste mandlene. Sett ovnen på 175 grader. Legg mandlene i bløt i minimum 10 minutter, gjerne lenger. Hell av vannet og rist mandlene i ovnen i 10 minutter. La dem avkjøles.
Smør en springform på 23–25 centimeter.
Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett deretter egg og bland godt, kjør videre med kjøkkenmaskin. Rør ned crème fraîche med slikkepott til slutt.
Bland sammen de tørre ingrediensene for seg, sikt over kaken og vend inn med slikkepotten.
Grovhakk de ristede mandlene og vend inn disse til slutt. Ha deigen over i formen. Det kan være lurt å ta litt vann på slikkepotten så man lettere får spredd ut deigen.
Kaken skal stekes på 175 grader varmluft i cirka 30–35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig, ved å stikke en strikkepinne eller lignende i deigen, den skal være fri for deig når du tar den ut.
La den ferdige kaken avkjøles helt før du tar på kremen over kaka.

Solskinnskrem

Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, melis og fløte i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme til blandingen tykner – det er viktig å røre hele tiden så eggeblandingen ikke setter seg.
Når blandingen har tyknet, tar du kjelen fra varmen og tilsetter hakket hvit, sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet, og ha i smøret.
Hell kremen oppi en skål og sett den i kjøleskapet et par timer så den blir avkjølt før du har den på kaken.
Hell kremen oppi en skål og sett den i kjøleskapet et par timer så den blir avkjølt før du har den på kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å riste mandlene. Sett ovnen på 175 grader. Legg mandlene i bløt i minimum 10 minutter, gjerne lenger. Hell av vannet og rist mandlene i ovnen i 10 minutter. La dem avkjøles.
Smør en springform på 23–25 centimeter.
Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett deretter egg og bland godt, kjør videre med kjøkkenmaskin. Rør ned crème fraîche med slikkepott til slutt.
Bland sammen de tørre ingrediensene for seg, sikt over kaken og vend inn med slikkepotten.
Grovhakk de ristede mandlene og vend inn disse til slutt. Ha deigen over i formen. Det kan være lurt å ta litt vann på slikkepotten så man lettere får spredd ut deigen.
Kaken skal stekes på 175 grader varmluft i cirka 30–35 minutter. Sjekk om kaken er ferdig, ved å stikke en strikkepinne eller lignende i deigen, den skal være fri for deig når du tar den ut.
La den ferdige kaken avkjøles helt før du tar på kremen over kaka.

Solskinnskrem

Visp sammen eggeplomme, sitronsaft, melis og fløte i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme til blandingen tykner – det er viktig å røre hele tiden så eggeblandingen ikke setter seg.
Når blandingen har tyknet, tar du kjelen fra varmen og tilsetter hakket hvit, sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet, og ha i smøret.
Hell kremen oppi en skål og sett den i kjøleskapet et par timer så den blir avkjølt før du har den på kaken.
Hell kremen oppi en skål og sett den i kjøleskapet et par timer så den blir avkjølt før du har den på kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?