Overraskelseskake
En kake som ingen vet at skjuler deilige hemmeligheter før man begynner å skjære i den!
Sukkerbrød kan stekes dagen før det fylles om du avkjøler kaken etter steking og oppbevarer den i formen, dekket med et klede.
I oppskriften er det oppgitt mengde til sukkerbrød i to ulike størrelser. Velg den størrelsen du ønsker, du trenger kun ett sukkerbrød.
Tips: Ha konditorfarge i kakerøren hvis du vil ha en annen farge på kaken.
Oppskriften er hentet fra boken «Matglede» av Wenche Andersen og Linnéa Myhre.
En kake som ingen vet at skjuler deilige hemmeligheter før man begynner å skjære i den!
Sukkerbrød kan stekes dagen før det fylles om du avkjøler kaken etter steking og oppbevarer den i formen, dekket med et klede.
I oppskriften er det oppgitt mengde til sukkerbrød i to ulike størrelser. Velg den størrelsen du ønsker, du trenger kun ett sukkerbrød.
Tips: Ha konditorfarge i kakerøren hvis du vil ha en annen farge på kaken.
Oppskriften er hentet fra boken «Matglede» av Wenche Andersen og Linnéa Myhre.
Sukkerbrød (20 cm kakeform)
- 3 stk egg
- 90 g sukker
- 90 g hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
Sukkerbrød (24 cm kakeform)
- 5 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Til pynt
- 1 kremfløte
- 1 non stop, eller annet godteri til fyll
- 1 friske bær, kakestrø, seigmenn o.l. til pynt
Sukkerbrød (20 cm kakeform)
- 3 stk egg
- 90 g sukker
- 90 g hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
Sukkerbrød (24 cm kakeform)
- 5 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Til pynt
- 1 kremfløte
- 1 non stop, eller annet godteri til fyll
- 1 friske bær, kakestrø, seigmenn o.l. til pynt
