Overraskelseskake

2 timer

En kake som ingen vet at skjuler deilige hemmeligheter før man begynner å skjære i den!

Sukkerbrød kan stekes dagen før det fylles om du avkjøler kaken etter steking og oppbevarer den i formen, dekket med et klede.

I oppskriften er det oppgitt mengde til sukkerbrød i to ulike størrelser. Velg den størrelsen du ønsker, du trenger kun ett sukkerbrød.

Tips: Ha konditorfarge i kakerøren hvis du vil ha en annen farge på kaken.

Oppskriften er hentet fra boken «Matglede» av Wenche Andersen og Linnéa Myhre.

71 har lagret denne
Overraskelseskake med Non stop i midten.
Foto: Sara Johannessen

En kake som ingen vet at skjuler deilige hemmeligheter før man begynner å skjære i den!

Sukkerbrød kan stekes dagen før det fylles om du avkjøler kaken etter steking og oppbevarer den i formen, dekket med et klede.

I oppskriften er det oppgitt mengde til sukkerbrød i to ulike størrelser. Velg den størrelsen du ønsker, du trenger kun ett sukkerbrød.

Tips: Ha konditorfarge i kakerøren hvis du vil ha en annen farge på kaken.

Oppskriften er hentet fra boken «Matglede» av Wenche Andersen og Linnéa Myhre.

71 har lagret denne
1
stk

Sukkerbrød (20 cm kakeform)

  • 3 stk egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Sukkerbrød (24 cm kakeform)

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Til pynt

  • 1 kremfløte
  • 1 non stop, eller annet godteri til fyll
  • 1 friske bær, kakestrø, seigmenn o.l. til pynt
Unngå at skjermen går i dvale

Sukkerbrød (20 cm kakeform)

  • 3 stk egg
  • 90 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver

Sukkerbrød (24 cm kakeform)

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Til pynt

  • 1 kremfløte
  • 1 non stop, eller annet godteri til fyll
  • 1 friske bær, kakestrø, seigmenn o.l. til pynt
Varm stekovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend lett inn i eggedosisen, bruk en slikkepott.
Fyll i smurt form der bunnen er dekket med bakepapir.
Stek kaken på midterste rille i stekovnen i 30-40 minutter, sjekk med en kakepinne eller bruk en ukokt spagetti for å sjekke at kaken er stekt. Stikk i midten av kaken. Hengder det deig igjen på pinnen, stek videre i 2-3 minutter. Avkjøl kaken i formen, på en rist.
Løsne kaken fra formen, bruk en spiss, tynn kniv og løsne langs kanten. Del sukkerbrødet i 2-3 lag og fyll med det du ønsker.
Bruk et glass og stans ut et hull i midten av kaken. Fyll hullet med Non Stop eller annet godteri.
Pisk krem av kremfløte og dekk kaken med krem. Pynt med det du ønsker. For eksempel friske bær, halve druer, kiwi i skiver, mer Non Stop, seigmenn, kakestrø...
woman cooking

Bon appetit!

Varm stekovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend lett inn i eggedosisen, bruk en slikkepott.
Fyll i smurt form der bunnen er dekket med bakepapir.
Stek kaken på midterste rille i stekovnen i 30-40 minutter, sjekk med en kakepinne eller bruk en ukokt spagetti for å sjekke at kaken er stekt. Stikk i midten av kaken. Hengder det deig igjen på pinnen, stek videre i 2-3 minutter. Avkjøl kaken i formen, på en rist.
Løsne kaken fra formen, bruk en spiss, tynn kniv og løsne langs kanten. Del sukkerbrødet i 2-3 lag og fyll med det du ønsker.
Bruk et glass og stans ut et hull i midten av kaken. Fyll hullet med Non Stop eller annet godteri.
Pisk krem av kremfløte og dekk kaken med krem. Pynt med det du ønsker. For eksempel friske bær, halve druer, kiwi i skiver, mer Non Stop, seigmenn, kakestrø...
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?