Havreflarn med sjokolade

60 min

Sprø havreflarn kan spises som de er, eller settes sammen med sjokolade i mellom. Havreflarn med sjokolade holder seg godt om de oppbevares kjølig, så lag gjerne dobbel porsjon. Bruk glutenfri havre og havremel for en glutenfri variant!

Oppskriften gir cirka 30 havreflarn, nok til 15 doble med sjokolade. 

388 har lagret denne
Havreflarn med sjokolade

Sprø havreflarn kan spises som de er, eller settes sammen med sjokolade i mellom. Havreflarn med sjokolade holder seg godt om de oppbevares kjølig, så lag gjerne dobbel porsjon. Bruk glutenfri havre og havremel for en glutenfri variant!

Oppskriften gir cirka 30 havreflarn, nok til 15 doble med sjokolade. 

388 har lagret denne
1
porsjoner
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 100 g smør
  • 1 stk egg
  • 120 g sukker
  • 2 ss mel, hvete eller havre
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 100 g smør
  • 1 stk egg
  • 120 g sukker
  • 2 ss mel, hvete eller havre
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
Varm opp ovnen til 190 grader. Finn frem ingrediensene.
Varm opp ovnen til 190 grader. Finn frem ingrediensene.
Smelt smøret og hell det over havren. La det svelle et par minutter.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fold det inn i havreblandingen. Tilsett havremel, bakepulver og en klype salt og bland sammen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fold det inn i havreblandingen. Tilsett havremel, bakepulver og en klype salt og bland sammen.
Legg klatter av røra (ca 1 ss) på et stekebrett kledd med bakepapir. Havreflarn vokser veldig, så ikke stek mer enn 6 av gangen. Stek i 6-8 minutter til kanten er gyllen. Pass godt på, ett minutt for lenge i ovnen gjør at kjeksen blir overstekt. Avkjøles på rist.
Legg klatter av røra (ca 1 ss) på et stekebrett kledd med bakepapir. Havreflarn vokser veldig, så ikke stek mer enn 6 av gangen. Stek i 6-8 minutter til kanten er gyllen. Pass godt på, ett minutt for lenge i ovnen gjør at kjeksen blir overstekt. Avkjøles på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokolade utover baksiden av kjeksene og sett sammen med en i omtrent samme størrelse. Dypp så kanten i den flytende sjokoladen hele veien rundt. Legg kjeksene på bakepapir og la det avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Bør oppbevares kjølig. Har lang holdbarhet.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokolade utover baksiden av kjeksene og sett sammen med en i omtrent samme størrelse. Dypp så kanten i den flytende sjokoladen hele veien rundt. Legg kjeksene på bakepapir og la det avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Bør oppbevares kjølig. Har lang holdbarhet.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp ovnen til 190 grader. Finn frem ingrediensene.
Varm opp ovnen til 190 grader. Finn frem ingrediensene.
Smelt smøret og hell det over havren. La det svelle et par minutter.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fold det inn i havreblandingen. Tilsett havremel, bakepulver og en klype salt og bland sammen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fold det inn i havreblandingen. Tilsett havremel, bakepulver og en klype salt og bland sammen.
Legg klatter av røra (ca 1 ss) på et stekebrett kledd med bakepapir. Havreflarn vokser veldig, så ikke stek mer enn 6 av gangen. Stek i 6-8 minutter til kanten er gyllen. Pass godt på, ett minutt for lenge i ovnen gjør at kjeksen blir overstekt. Avkjøles på rist.
Legg klatter av røra (ca 1 ss) på et stekebrett kledd med bakepapir. Havreflarn vokser veldig, så ikke stek mer enn 6 av gangen. Stek i 6-8 minutter til kanten er gyllen. Pass godt på, ett minutt for lenge i ovnen gjør at kjeksen blir overstekt. Avkjøles på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokolade utover baksiden av kjeksene og sett sammen med en i omtrent samme størrelse. Dypp så kanten i den flytende sjokoladen hele veien rundt. Legg kjeksene på bakepapir og la det avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Bør oppbevares kjølig. Har lang holdbarhet.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokolade utover baksiden av kjeksene og sett sammen med en i omtrent samme størrelse. Dypp så kanten i den flytende sjokoladen hele veien rundt. Legg kjeksene på bakepapir og la det avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Bør oppbevares kjølig. Har lang holdbarhet.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?