vegetar

Chili sin carne

60 min

Chili sin carne er den kjøttfrie varianten av chili con carne. Bønner i retten kan varieres med for eksempel linser, kikerter og quinoa. Mengden chili og krydder kan justeres etter smak.

2222 har lagret denne
Chili sin carne

Chili sin carne er den kjøttfrie varianten av chili con carne. Bønner i retten kan varieres med for eksempel linser, kikerter og quinoa. Mengden chili og krydder kan justeres etter smak.

2222 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker løk
  • 2 stykker rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 bit kanelstang
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kraft, eller buljong
  • 2 bokser tomater, knuste
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 l sorte bønner, kokte. Brune eller hvite er også fint.
  • persille, og eller koriander

Til servering

  • rømme
  • rød chili
  • koriander, frisk
  • kokt ris
  • mørk sjokolade, revet
  • lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker løk
  • 2 stykker rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 bit kanelstang
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl kraft, eller buljong
  • 2 bokser tomater, knuste
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 l sorte bønner, kokte. Brune eller hvite er også fint.
  • persille, og eller koriander

Til servering

  • rømme
  • rød chili
  • koriander, frisk
  • kokt ris
  • mørk sjokolade, revet
  • lime
Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk hvitløk og chili.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, hvitløk og chili i en god skvett olje til løken er myk.
Tilsett de tørkede krydderne og la alt frese under omrøring i et minutt. Rør inn tomatpure og la det få frese noen sekunder til før du tilsetter kraft, tomater, sukker og en god klype salt.
Gi det hele et oppkok og la det koke rolig i cirka 30 minutter. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og ha dem over i gryte. Rør godt og la gryta putre i 5 minutter, eller til bønnene er gjennomvarme.
Serveres med kokt ris, rømme, frisk koriander, litt ekstra chili og et dryss med revet mørk sjokolade. Press over noen dråper limesaft for ekstra friskhet.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk hvitløk og chili.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, hvitløk og chili i en god skvett olje til løken er myk.
Tilsett de tørkede krydderne og la alt frese under omrøring i et minutt. Rør inn tomatpure og la det få frese noen sekunder til før du tilsetter kraft, tomater, sukker og en god klype salt.
Gi det hele et oppkok og la det koke rolig i cirka 30 minutter. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og ha dem over i gryte. Rør godt og la gryta putre i 5 minutter, eller til bønnene er gjennomvarme.
Serveres med kokt ris, rømme, frisk koriander, litt ekstra chili og et dryss med revet mørk sjokolade. Press over noen dråper limesaft for ekstra friskhet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?