Til hovedinnhold

Curry med rotgrønnsaker og koriander- og myntesaus

1 h

I denne curryen kommer den runde fine sødmen i rotgrønnsakene virkelig til sin rett. Du kan mikse og trikse etter eget ønske, men en blanding av gulrot, selleri og pastinakk blir veldig godt. I tillegg kan det tilsettes kokte kikerter eller kokte røde linser. Hvis curryen virker for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller grønnsaksbuljong.

Lag en frisk saus med ingefær, koriander og mynte som du ringler over helt til slutt. Server kokt ris og varmt nanbrød ved siden av. Den varmende, spenstig og mettende curryen passer like godt på en grønn mandag som på en festlig fredag!

Lagret av 665 brukere
Curry med rotgrønnsaker og koriander- og myntesaus

I denne curryen kommer den runde fine sødmen i rotgrønnsakene virkelig til sin rett. Du kan mikse og trikse etter eget ønske, men en blanding av gulrot, selleri og pastinakk blir veldig godt. I tillegg kan det tilsettes kokte kikerter eller kokte røde linser. Hvis curryen virker for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller grønnsaksbuljong.

Lag en frisk saus med ingefær, koriander og mynte som du ringler over helt til slutt. Server kokt ris og varmt nanbrød ved siden av. Den varmende, spenstig og mettende curryen passer like godt på en grønn mandag som på en festlig fredag!

Lagret av 665 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 kg rotfrukt, som gulrot, pastinakk, sellerirot
  • 150 g cherrytomater
  • 150 g spinat
  • 1 stk lime
  • salt
  • olje, til steking
  • kokt ris, til servering

Dressing

  • 2 stykker lime, saften
  • 4 ss vann
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk grønn chili, hakket, renset for frø
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt mynteblader, liten
  • 1 dl yogurt, naturell
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0.5 ts hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 kg rotfrukt, som gulrot, pastinakk, sellerirot
  • 150 g cherrytomater
  • 150 g spinat
  • 1 stk lime
  • salt
  • olje, til steking
  • kokt ris, til servering

Dressing

  • 2 stykker lime, saften
  • 4 ss vann
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk grønn chili, hakket, renset for frø
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt mynteblader, liten
  • 1 dl yogurt, naturell
  • 1 klype salt
Rist alle krydderne i en varm tørr panne til det dufter aromatisk. Knus dem i en morter eller krydderkvern.
Hakk løk og hvitløk. Varm en god skvett olje i en gryte og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk og gyllen. Tilsett de knuste krydderne og ingefær og la det frese videre i ett minutt.
Rør inn kokosmelk og knuste tomater. La sausen småputre mens du renser og skjærer alle grønnsakene i jevne biter.
Ha grønnsakene over i sausen og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør med jevne mellomrom, så det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Tilsett delte cherrytomater underveis.  Smak til med salt og limesaft. Rør inn spinaten rett før servering.
Kjør limesaft, vann, ingefær og chili med en stavmikser til alt er finmost. Tilsett koriander, mynteblader, yoghurt og en god klype salt. Kjør videre til en grønn og jevn saus.
woman cooking

Bon appetit!

Rist alle krydderne i en varm tørr panne til det dufter aromatisk. Knus dem i en morter eller krydderkvern.
Hakk løk og hvitløk. Varm en god skvett olje i en gryte og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk og gyllen. Tilsett de knuste krydderne og ingefær og la det frese videre i ett minutt.
Rør inn kokosmelk og knuste tomater. La sausen småputre mens du renser og skjærer alle grønnsakene i jevne biter.
Ha grønnsakene over i sausen og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør med jevne mellomrom, så det ikke fester seg i bunnen av gryta.
Tilsett delte cherrytomater underveis.  Smak til med salt og limesaft. Rør inn spinaten rett før servering.
Kjør limesaft, vann, ingefær og chili med en stavmikser til alt er finmost. Tilsett koriander, mynteblader, yoghurt og en god klype salt. Kjør videre til en grønn og jevn saus.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?