Curry med rotgrønnsaker og koriander- og myntesaus
I denne curryen kommer den runde fine sødmen i rotgrønnsakene virkelig til sin rett. Du kan mikse og trikse etter eget ønske, men en blanding av gulrot, selleri og pastinakk blir veldig godt. I tillegg kan det tilsettes kokte kikerter eller kokte røde linser. Hvis curryen virker for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller grønnsaksbuljong.
Lag en frisk saus med ingefær, koriander og mynte som du ringler over helt til slutt. Server kokt ris og varmt nanbrød ved siden av. Den varmende, spenstig og mettende curryen passer like godt på en grønn mandag som på en festlig fredag!
I denne curryen kommer den runde fine sødmen i rotgrønnsakene virkelig til sin rett. Du kan mikse og trikse etter eget ønske, men en blanding av gulrot, selleri og pastinakk blir veldig godt. I tillegg kan det tilsettes kokte kikerter eller kokte røde linser. Hvis curryen virker for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller grønnsaksbuljong.
Lag en frisk saus med ingefær, koriander og mynte som du ringler over helt til slutt. Server kokt ris og varmt nanbrød ved siden av. Den varmende, spenstig og mettende curryen passer like godt på en grønn mandag som på en festlig fredag!
- 1 ss spisskummen
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts chilipulver
- 1 ss garam masala
- 1 ss gurkemeie
- 0.5 ts hel sort pepper
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss ingefær, frisk, revet
- 4 dl kokosmelk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 1 kg rotfrukt, som gulrot, pastinakk, sellerirot
- 150 g cherrytomater
- 150 g spinat
- 1 stk lime
- salt
- olje, til steking
- kokt ris, til servering
Dressing
- 2 stykker lime, saften
- 4 ss vann
- 2 ss ingefær, frisk, revet
- 1 stk grønn chili, hakket, renset for frø
- 1 bunt koriander
- 1 bunt mynteblader, liten
- 1 dl yogurt, naturell
- 1 klype salt
- 1 ss spisskummen
- 1 ss korianderfrø
- 1 ts chilipulver
- 1 ss garam masala
- 1 ss gurkemeie
- 0.5 ts hel sort pepper
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss ingefær, frisk, revet
- 4 dl kokosmelk
- 1 boks hermetiske tomater, knuste
- 1 kg rotfrukt, som gulrot, pastinakk, sellerirot
- 150 g cherrytomater
- 150 g spinat
- 1 stk lime
- salt
- olje, til steking
- kokt ris, til servering
Dressing
- 2 stykker lime, saften
- 4 ss vann
- 2 ss ingefær, frisk, revet
- 1 stk grønn chili, hakket, renset for frø
- 1 bunt koriander
- 1 bunt mynteblader, liten
- 1 dl yogurt, naturell
- 1 klype salt
