vegetar

Linsegryte med curry og kokos

1 h 30 min
Lagret av 1898 brukere
Linsegryte med curry og kokos
Lagret av 1898 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g røde linser, tørre og splittede
  • 2 stykker løk, tynt skivet
  • 4 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts chilipulver, eller knust tørket chili
  • 2 ts garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ss ingefær, finrevet, frisk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 3.5 dl vann
  • 150 g tomat, grovhakket
  • 1 dl kokoskrem, eller fløte
  • 1 stk lime
  • olje, nøytral, eller klaret smør til steking
  • salt

Til servering

  • brokkolini, dampet, evt. brokkoli
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander
  • mynte
  • basmatiris
  • nanbrød, eller roti

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g røde linser, tørre og splittede
  • 2 stykker løk, tynt skivet
  • 4 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ts chilipulver, eller knust tørket chili
  • 2 ts garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ss ingefær, finrevet, frisk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 3.5 dl vann
  • 150 g tomat, grovhakket
  • 1 dl kokoskrem, eller fløte
  • 1 stk lime
  • olje, nøytral, eller klaret smør til steking
  • salt

Til servering

  • brokkolini, dampet, evt. brokkoli
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander
  • mynte
  • basmatiris
  • nanbrød, eller roti
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 20 minutter. Hell av bløtevannet og skyll linsene.
Fres løk og hvitløk over middels høy varme til løken blir gyllen og myk. Knus spisskummen og koriander i en morter, og ha det over i løken sammen med chili, garam masala og gurkemeie.
La alt frese videre i et par minutter før du tilsetter ingefær og lar det hele frese litt til. Rør jevnlig så det ikke fester seg i bunnen av pannen eller kasserollen.
Tilsett linser, kokosmelk, knuste tomater og vann. Rør godt og kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe, og la det hele småkoke videre til linsene er helt møre. Det tar cirka 40 min. Ha gjerne et lokk halvveis på. Rør med jevne mellomrom.
Linsestuingen skal få en tyktflytende konsistens. Blir den for tykk innen linsene er ferdigkokte, kan du tilsette litt mere vann. Ha i tomatene, rør inn kokoskremen og smak til med salt og noen gode dråper limesaft.
Dryss over hakkede urter og litt finsnittet chili, og servere linsestuingen med dampet brokkolini eller brokkoli i små buketter, basmatiris og gjerne nanbrød. Som ekstra tilbehør er det også veldig godt med chutney i en eller annen variant.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 20 minutter. Hell av bløtevannet og skyll linsene.
Fres løk og hvitløk over middels høy varme til løken blir gyllen og myk. Knus spisskummen og koriander i en morter, og ha det over i løken sammen med chili, garam masala og gurkemeie.
La alt frese videre i et par minutter før du tilsetter ingefær og lar det hele frese litt til. Rør jevnlig så det ikke fester seg i bunnen av pannen eller kasserollen.
Tilsett linser, kokosmelk, knuste tomater og vann. Rør godt og kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe, og la det hele småkoke videre til linsene er helt møre. Det tar cirka 40 min. Ha gjerne et lokk halvveis på. Rør med jevne mellomrom.
Linsestuingen skal få en tyktflytende konsistens. Blir den for tykk innen linsene er ferdigkokte, kan du tilsette litt mere vann. Ha i tomatene, rør inn kokoskremen og smak til med salt og noen gode dråper limesaft.
Dryss over hakkede urter og litt finsnittet chili, og servere linsestuingen med dampet brokkolini eller brokkoli i små buketter, basmatiris og gjerne nanbrød. Som ekstra tilbehør er det også veldig godt med chutney i en eller annen variant.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?