Denne enkle gryten er proppfull av deilige, indiske smaker og er dessuten enkel å lage.
Du må investere i en del krydder, men disse holder seg lenge i kjøkkenskapet og kan benyttes i mange forskjellige retter. Topp gryta med cashewnøtter og fersk koriander og server med ris og nanbrød om ønskelig.
Denne enkle gryten er proppfull av deilige, indiske smaker og er dessuten enkel å lage.
Du må investere i en del krydder, men disse holder seg lenge i kjøkkenskapet og kan benyttes i mange forskjellige retter. Topp gryta med cashewnøtter og fersk koriander og server med ris og nanbrød om ønskelig.
Skrell søtpotet, gulrot og potet, og skjær de i middels store biter. Kok opp poteter, søtpoteter og gulrøtter i en kjele med vann. Kok til grønnsakene er møre, cirka 5-7 minutter. Renn av vannet og sett til sides.
Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne (unntatt kanelstang), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og kanelstang og stek noen minutter. Tilsett kokosmelk, vann, grønnsaksbuljong, saft av cirka 3/4 sitron og brunt sukker. La alt småputre i cirka 20 minutter.
Fjern kanelstangen fra sausen, tilsett yoghurt og rør godt sammen. Smak om du trenger mer salt eller sitron. Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen.
Topp gryten med cashewnøtter og fersk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.
Bon appetit!
Skrell søtpotet, gulrot og potet, og skjær de i middels store biter. Kok opp poteter, søtpoteter og gulrøtter i en kjele med vann. Kok til grønnsakene er møre, cirka 5-7 minutter. Renn av vannet og sett til sides.
Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne (unntatt kanelstang), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og kanelstang og stek noen minutter. Tilsett kokosmelk, vann, grønnsaksbuljong, saft av cirka 3/4 sitron og brunt sukker. La alt småputre i cirka 20 minutter.
Fjern kanelstangen fra sausen, tilsett yoghurt og rør godt sammen. Smak om du trenger mer salt eller sitron. Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen.
Topp gryten med cashewnøtter og fersk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto