Chili sin carne med quinoa
Chili sin carne med quinoa er et supert valg når du planlegger en kjøttfri middag. Ja, den er så mettende at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og når det kommer til chiligryter, blir de nesten bare bedre av å få stå litt slik at smakene får satt seg. Chilimengden kan enkelt justeres etter egne preferanser.
Chili sin carne med quinoa er et supert valg når du planlegger en kjøttfri middag. Ja, den er så mettende at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og når det kommer til chiligryter, blir de nesten bare bedre av å få stå litt slik at smakene får satt seg. Chilimengden kan enkelt justeres etter egne preferanser.
- 2 stykker løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ts korianderfrø
- 1 stk kanelstang
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ss tomatpuré
- 6 stykker plommetomat
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 ts brunt sukker
- 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
- 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
- 6 dl quinoa, kokt
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
Til servering
- yoghurt naturell, eller rømme
- avokado, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, hakket
- mørk sjokolade, revet (minst 70%)
- 2 stykker løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ts korianderfrø
- 1 stk kanelstang
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ss tomatpuré
- 6 stykker plommetomat
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 ts brunt sukker
- 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
- 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
- 6 dl quinoa, kokt
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
Til servering
- yoghurt naturell, eller rømme
- avokado, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, hakket
- mørk sjokolade, revet (minst 70%)
