vegetar

Chili sin carne med quinoa

1 t 30 min

Chili sin carne med quinoa er et supert valg når du planlegger en kjøttfri middag. Ja, den er så mettende at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og når det kommer til chiligryter, blir de nesten bare bedre av å få stå litt slik at smakene får satt seg. Chilimengden kan enkelt justeres etter egne preferanser. 

1851 har lagret denne
Chili sin carne med quinoa

Chili sin carne med quinoa er et supert valg når du planlegger en kjøttfri middag. Ja, den er så mettende at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og når det kommer til chiligryter, blir de nesten bare bedre av å få stå litt slik at smakene får satt seg. Chilimengden kan enkelt justeres etter egne preferanser. 

1851 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 stykker plommetomat
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 ts brunt sukker
  • 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
  • 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
  • 6 dl quinoa, kokt
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Til servering

  • yoghurt naturell, eller rømme
  • avokado, i terninger
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander, hakket
  • mørk sjokolade, revet (minst 70%)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stk kanelstang
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 stykker plommetomat
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 ts brunt sukker
  • 4 dl oksekraft, eller grønnsaksbuljong
  • 800 g brune bønner, kokte, gjerne brune, sorte og/eller hvite
  • 6 dl quinoa, kokt
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Til servering

  • yoghurt naturell, eller rømme
  • avokado, i terninger
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander, hakket
  • mørk sjokolade, revet (minst 70%)
Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.
Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.
Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.
Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.
Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løk og paprika i jevne biter. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk.
Bruk en romslig gryte og fres løk, paprika, chili og hvitløk i en god skvett olje til grønnsakene begynner å mykne.
Tilsett de tørkede krydderiene og la alt frese under omrøring i to minutter.
Rør inn tomatpure og la det frese under omrøring i et lite minutt før du tilsetter hakkede tomater, buljong, sukker og en god klype salt.
Gi gryten et oppkok og la gryten putre stille og rolig i en times tid. Rør om av og til.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og rør dem inn i gryten mot sutten av koketiden sammen med quinoaen.
Juster smaken med salt og pepper, og server med ønsket topping.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?