Daal
Trondheimskokken Renee Fagerhøi ble kåret til Norges aller første «Top Chef»- Når hun ikke lager mat til andre, koser hun seg ofte med hjemmelagede supper til middag, eller denne indiske linsegryten også kjent som daal eller indisk dal.
– Dette er en skikkelig hjemmefavoritt hos meg! Den blir bare bedre jo lenger den får stå (nesten). Gryten er vegansk, laktosefri og glutenfri, men det er ikke derfor den er så bra - den er bare skikkelig god, sier Fagerhøi om retten.
Trondheimskokken Renee Fagerhøi ble kåret til Norges aller første «Top Chef»- Når hun ikke lager mat til andre, koser hun seg ofte med hjemmelagede supper til middag, eller denne indiske linsegryten også kjent som daal eller indisk dal.
– Dette er en skikkelig hjemmefavoritt hos meg! Den blir bare bedre jo lenger den får stå (nesten). Gryten er vegansk, laktosefri og glutenfri, men det er ikke derfor den er så bra - den er bare skikkelig god, sier Fagerhøi om retten.
Ingredienser
- 1 stk løk, finhakket (stor og gul)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss rapsolje
- 1 ts chiliflak
- 3 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 l grønnsakskraft
- 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
- 1 boks kokosmelk
- 175 g røde linser, skylles godt
- 0.5 stk sitron, saften
- salt, etter smak
- koriander, fersk, grovhakket til servering
Slik gjør du:
- 1 stk løk, finhakket (stor og gul)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss rapsolje
- 1 ts chiliflak
- 3 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 l grønnsakskraft
- 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
- 1 boks kokosmelk
- 175 g røde linser, skylles godt
- 0.5 stk sitron, saften
- salt, etter smak
- koriander, fersk, grovhakket til servering

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto