Til hovedinnhold

Indisk dal - Enkel rød linsestuing

1 h

En fyldig linsestuing er både enkel og supergod, og et strålende valg hvis du er klar for et vegetarisk alternativ.

Lagret av 813 brukere
Indisk dal - Enkel rød linsestuing

En fyldig linsestuing er både enkel og supergod, og et strålende valg hvis du er klar for et vegetarisk alternativ.

Lagret av 813 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl røde linser
  • 5 dl vann
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 4 stk tomat, mellomstore, grovhakket
  • koriander, frisk, hakket
  • lime

Krydderblanding

  • 2 ss smør, klaret, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts nigellafrø, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl røde linser
  • 5 dl vann
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 4 stk tomat, mellomstore, grovhakket
  • koriander, frisk, hakket
  • lime

Krydderblanding

  • 2 ss smør, klaret, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts nigellafrø, kan sløyfes
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner.  Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.

Tips:

Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen.
Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner.  Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.

Tips:

Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen.
Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?