Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner. Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.
Tips:
Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen. Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.
Bon appetit!
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner. Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.
Tips:
Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen. Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.