Til hovedinnhold

Daal med kikerter

45 min

Indisk dal (daal, dahl eller dhal - alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. I denne daal-gryten har jeg tilsatt kikerter i tillegg til linser for en ekstra mettende variant. 
Daal med kikerter blir nesten bare bedre etter et par dager, så lag gjerne en stor porsjon til dagen etter også. Server med hjemmelaget raita.

Lagret av 3492 brukere
Daal med kikerter og raita
Foto: Julie Ilona Balas

Indisk dal (daal, dahl eller dhal - alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. I denne daal-gryten har jeg tilsatt kikerter i tillegg til linser for en ekstra mettende variant. 
Daal med kikerter blir nesten bare bedre etter et par dager, så lag gjerne en stor porsjon til dagen etter også. Server med hjemmelaget raita.

Lagret av 3492 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss ingefær, revet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olje
  • 2 stykker gulrot
  • 4 dl røde linser
  • 2 dl vann
  • 1 boks kikerter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 stk lime
  • 1 kvast koriander

Krydderblanding

  • 2 ts garam masala
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Raita

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 kvast mynte
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss ingefær, revet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olje
  • 2 stykker gulrot
  • 4 dl røde linser
  • 2 dl vann
  • 1 boks kikerter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 stk lime
  • 1 kvast koriander

Krydderblanding

  • 2 ts garam masala
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Raita

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 kvast mynte
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm olje i en passe stor gryte og surr i et par minutter. Tilsett krydderet og rør godt sammen med løkblandingen.
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm olje i en passe stor gryte og surr i et par minutter. Tilsett krydderet og rør godt sammen med løkblandingen.
Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Tilsett revet gulrot, linser og vann så det såvidt dekker. La det småkoke i 20-30 minutter, eller til linsene har blitt grøtete.
Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Tilsett revet gulrot, linser og vann så det såvidt dekker. La det småkoke i 20-30 minutter, eller til linsene har blitt grøtete.
Tilsett hermetisk tomat, kokosmelk, kikerter og limesaft. La det småputre videre i 15 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder til slutt. Denne er ikke så chilisterk, så juster gjerne med chilipulver eller flak om du liker det hot.
Tilsett hermetisk tomat, kokosmelk, kikerter og limesaft. La det småputre videre i 15 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder til slutt. Denne er ikke så chilisterk, så juster gjerne med chilipulver eller flak om du liker det hot.
Lag en enkel raita ved å røre sammen yoghurt med finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper.
Lag en enkel raita ved å røre sammen yoghurt med finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper.
Server daal med finhakket koriander og raita på toppen!
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm olje i en passe stor gryte og surr i et par minutter. Tilsett krydderet og rør godt sammen med løkblandingen.
Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm olje i en passe stor gryte og surr i et par minutter. Tilsett krydderet og rør godt sammen med løkblandingen.
Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Tilsett revet gulrot, linser og vann så det såvidt dekker. La det småkoke i 20-30 minutter, eller til linsene har blitt grøtete.
Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Tilsett revet gulrot, linser og vann så det såvidt dekker. La det småkoke i 20-30 minutter, eller til linsene har blitt grøtete.
Tilsett hermetisk tomat, kokosmelk, kikerter og limesaft. La det småputre videre i 15 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder til slutt. Denne er ikke så chilisterk, så juster gjerne med chilipulver eller flak om du liker det hot.
Tilsett hermetisk tomat, kokosmelk, kikerter og limesaft. La det småputre videre i 15 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder til slutt. Denne er ikke så chilisterk, så juster gjerne med chilipulver eller flak om du liker det hot.
Lag en enkel raita ved å røre sammen yoghurt med finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper.
Lag en enkel raita ved å røre sammen yoghurt med finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper.
Server daal med finhakket koriander og raita på toppen!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?