Daal med kikerter
Indisk dal (daal, dahl eller dhal - alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. I denne daal-gryten har jeg tilsatt kikerter i tillegg til linser for en ekstra mettende variant.
Daal med kikerter blir nesten bare bedre etter et par dager, så lag gjerne en stor porsjon til dagen etter også. Server med hjemmelaget raita.
Indisk dal (daal, dahl eller dhal - alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. I denne daal-gryten har jeg tilsatt kikerter i tillegg til linser for en ekstra mettende variant.
Daal med kikerter blir nesten bare bedre etter et par dager, så lag gjerne en stor porsjon til dagen etter også. Server med hjemmelaget raita.
Ingredienser
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 ss ingefær, revet
- 1 stk rød chili
- 1 ss olje
- 2 stykker gulrot
- 4 dl røde linser
- 2 dl vann
- 1 boks kikerter
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- 1 kvast koriander
Krydderblanding
- 2 ts garam masala
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 klype salt og kvernet pepper
Raita
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 kvast mynte
- 1 ss olivenolje extra virgin
- 1 klype salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 ss ingefær, revet
- 1 stk rød chili
- 1 ss olje
- 2 stykker gulrot
- 4 dl røde linser
- 2 dl vann
- 1 boks kikerter
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- 1 kvast koriander
Krydderblanding
- 2 ts garam masala
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummen
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts gurkemeie
- 1 klype salt og kvernet pepper
Raita
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 kvast mynte
- 1 ss olivenolje extra virgin
- 1 klype salt og kvernet pepper
