rask
vegetar

Marokkansk ratatouille med kikerter

30 min

Denne marokkanske ratatouillen med kikerter - eller kamfounata - er veldig lett å lage. Alt går i en gryte - og du har den ferdig på under en halv time.

Server grønnsaksgryten til lammestek eller lammekoteletter - eller helt på egenhånd som en varmende, mettende vegetargryte.

788 har lagret denne
Marokkansk ratatouille med kikerter

Denne marokkanske ratatouillen med kikerter - eller kamfounata - er veldig lett å lage. Alt går i en gryte - og du har den ferdig på under en halv time.

Server grønnsaksgryten til lammestek eller lammekoteletter - eller helt på egenhånd som en varmende, mettende vegetargryte.

788 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk aubergine, stor
  • 2 stk squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss honning
  • 0.25 ts pepper
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts harissa
  • 400 g kikerter, kokte
  • bladpersille
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk aubergine, stor
  • 2 stk squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss honning
  • 0.25 ts pepper
  • 0.25 ts kanel
  • 0.25 ts harissa
  • 400 g kikerter, kokte
  • bladpersille
  • salt og kvernet pepper
Del auberginen i to på langs og skjør den deretter i skiver. Dryss over salt på begge sider og sett til side.
Skjær squashen i skiver. Kutt paprikaen i strimler og løken i ringer. Finhakk hvitløken.
Stek løken i litt olje i en kjele på medium varme til den begynner å bli gyllen. ha i hvitløken og stek videre i et minutt.
Tilsett tomater, krydder og honning. Kok opp, skru ned varmen og la sausen småkoke.
Skyll saltet av aubergineskivene og tørk av dem med kjøkkenpapir. Stek aubergine, squash og paprika i en stekepanne på medium varme. Ikke ha for mye i pannen av gangen, stek heller grønnsakene i flere omganger.
Ha alle grønnsakene tilbake i stekepannen og hell over tomatsausen. La gryten koke i 15 minutter, til grønnsakene er myke.
Tilsett kikerter, smak til med salt og pepper og dryss over frisk persille rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del auberginen i to på langs og skjør den deretter i skiver. Dryss over salt på begge sider og sett til side.
Skjær squashen i skiver. Kutt paprikaen i strimler og løken i ringer. Finhakk hvitløken.
Stek løken i litt olje i en kjele på medium varme til den begynner å bli gyllen. ha i hvitløken og stek videre i et minutt.
Tilsett tomater, krydder og honning. Kok opp, skru ned varmen og la sausen småkoke.
Skyll saltet av aubergineskivene og tørk av dem med kjøkkenpapir. Stek aubergine, squash og paprika i en stekepanne på medium varme. Ikke ha for mye i pannen av gangen, stek heller grønnsakene i flere omganger.
Ha alle grønnsakene tilbake i stekepannen og hell over tomatsausen. La gryten koke i 15 minutter, til grønnsakene er myke.
Tilsett kikerter, smak til med salt og pepper og dryss over frisk persille rett før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?