Av og til er det deilig med noen litt lettere og sunnere retter. Det betyr ikke at man ikke skal kose seg, så dette er en skikkelig kosegryte proppet full av grønnsaker og smaker.
I denne oppskriften kan alle grønnsaker brukes. Bruk gjerne opp restegrønnsaker du har liggende.
Av og til er det deilig med noen litt lettere og sunnere retter. Det betyr ikke at man ikke skal kose seg, så dette er en skikkelig kosegryte proppet full av grønnsaker og smaker.
I denne oppskriften kan alle grønnsaker brukes. Bruk gjerne opp restegrønnsaker du har liggende.
Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Når gryten har kokt opp skrur du ned temperaturen så den kun står og putrer. Tilsett quinoa og rør godt rundt. Gryten er klar om 30 minutter, eller når grønnsakene er møre og vannet har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper, avhengig av hvor krydret grønnsakskraften er.
Server grønnsakslapskausen med finhakket persille på toppen!
Bon appetit!
Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Når gryten har kokt opp skrur du ned temperaturen så den kun står og putrer. Tilsett quinoa og rør godt rundt. Gryten er klar om 30 minutter, eller når grønnsakene er møre og vannet har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper, avhengig av hvor krydret grønnsakskraften er.
Server grønnsakslapskausen med finhakket persille på toppen!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto