vegetar

Lapskaus med grønnsaker og quinoa

1 h
Lagret av 726 brukere
Lapskaus med grønnsaker og quinoa
Lagret av 726 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 2 stykker purreløk
  • 1 stk løk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk søtpotet, stor - ca. 500 g
  • 4 stykker gulrot
  • 2 stykker squash
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk brokkoli
  • 200 g quinoa
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 - 2 l grønnsakskraft
  • 1 ts oregano
  • 1 ts chiliflak, eller kajenne
  • 1 ts rosmarin
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss olje, til steking
  • 1 kvast bladpersille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker purreløk
  • 1 stk løk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk søtpotet, stor - ca. 500 g
  • 4 stykker gulrot
  • 2 stykker squash
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk brokkoli
  • 200 g quinoa
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 - 2 l grønnsakskraft
  • 1 ts oregano
  • 1 ts chiliflak, eller kajenne
  • 1 ts rosmarin
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss olje, til steking
  • 1 kvast bladpersille
Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Når gryten har kokt opp skrur du ned temperaturen så den kun står og putrer. Tilsett quinoa og rør godt rundt. Gryten er klar om 30 minutter, eller når grønnsakene er møre og vannet har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper, avhengig av hvor krydret grønnsakskraften er.
Server grønnsakslapskausen med finhakket persille på toppen!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Start med å gjøre klar alle grønnsakene på forhånd. Finhakk hvitløk, chili og løk. Kutt purreløken i ringen. Del søtpotet, gulrot, fennikel og squash i grove terninger. Del brokkolien i buketter.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Surr hvitløk, løk, chili og purre mykt og blankt i olje i en stor gryte.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Tilsett hermetiske tomater og krydderet og rør godt rundt. Tilsett søtpotet og gulrot først. Hell på grønnsakskraft så det dekker grønnsakene. Gi det et oppkok og tilsett så squash, fennikel og brokkoli. Juster mengden vann så det såvidt dekker alle grønnsakene.
Når gryten har kokt opp skrur du ned temperaturen så den kun står og putrer. Tilsett quinoa og rør godt rundt. Gryten er klar om 30 minutter, eller når grønnsakene er møre og vannet har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper, avhengig av hvor krydret grønnsakskraften er.
Server grønnsakslapskausen med finhakket persille på toppen!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?