«One pot» gnocchi à la Italia
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.
-- Her har jeg kombinert to av mine favoritter, nemlig gnocchi og alt-i-en-kjele! Linsene gir godt med fiber og protein, og grønnkålen gir både næring og farge.
Denne fikk toppkarakter av alle som testet den, så jeg vil påstå at den er en fulltreffer.
Testfamilien Knivsberg Konradsen sier: «En liten svippom innom Italia på en torsdags ettermiddag! Nydelige smaker, til og med den kresne 8-åringen i huset elsket den!»
Tips: Prøv parmvegan, et plantebasert alternativ til parmesan, som både er sunt og godt. Ha 100 g usaltede cashewnøtter, 3 ss næringsgjær, 1 ts salt og ¼ ts hvitløkskrydder i en foodprosessor. Bruk pulsknappen, og kjør til alt er godt blandet og cashewnøttene er pulverisert – men stopp før det blir smør. Oppbevares kaldt, holder seg lenge.
Tips: Denne retten kan også lages med pasta, følg i så fall pakkens koketid og tilsett mer vann ved behov.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.
-- Her har jeg kombinert to av mine favoritter, nemlig gnocchi og alt-i-en-kjele! Linsene gir godt med fiber og protein, og grønnkålen gir både næring og farge.
Denne fikk toppkarakter av alle som testet den, så jeg vil påstå at den er en fulltreffer.
Testfamilien Knivsberg Konradsen sier: «En liten svippom innom Italia på en torsdags ettermiddag! Nydelige smaker, til og med den kresne 8-åringen i huset elsket den!»
Tips: Prøv parmvegan, et plantebasert alternativ til parmesan, som både er sunt og godt. Ha 100 g usaltede cashewnøtter, 3 ss næringsgjær, 1 ts salt og ¼ ts hvitløkskrydder i en foodprosessor. Bruk pulsknappen, og kjør til alt er godt blandet og cashewnøttene er pulverisert – men stopp før det blir smør. Oppbevares kaldt, holder seg lenge.
Tips: Denne retten kan også lages med pasta, følg i så fall pakkens koketid og tilsett mer vann ved behov.
Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
- 2 ss hvitvinseddik
- 3.5 dl vann
- 2 dl fløte, gjerne plantebasert
- 4 ss soltørkede tomater, grovhakket
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 stk grønnsaksbuljongterning
- 0.5 ts oregano
- 0.5 ts timian
- 0.5 ts chiliflak, valgfritt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts salt
- 500 g gnocchi, av potet, hjemmelaget eller ferdig.
- 1 boks linser, skylt, ca. 176-230 gram.
- 2 håndfull grønnkål, eller spinat, finhakket
Topping og tilbehør
- basilikum, fersk
- chiliflak
- revet ost, eller parmvegan
- oliven, gjerne kalamata
- brød, ristet, el. focaccia
Slik gjør du:
- 2 ss olivenolje
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
- 2 ss hvitvinseddik
- 3.5 dl vann
- 2 dl fløte, gjerne plantebasert
- 4 ss soltørkede tomater, grovhakket
- 2 ss tomatpuré
- 0.5 stk grønnsaksbuljongterning
- 0.5 ts oregano
- 0.5 ts timian
- 0.5 ts chiliflak, valgfritt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts salt
- 500 g gnocchi, av potet, hjemmelaget eller ferdig.
- 1 boks linser, skylt, ca. 176-230 gram.
- 2 håndfull grønnkål, eller spinat, finhakket
Topping og tilbehør
- basilikum, fersk
- chiliflak
- revet ost, eller parmvegan
- oliven, gjerne kalamata
- brød, ristet, el. focaccia

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto