rask
vegetar

«One pot» gnocchi à la Italia

20 min

Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.

-- Her har jeg kombinert to av mine favoritter, nemlig gnocchi og alt-i-en-kjele! Linsene gir godt med fiber og protein, og grønnkålen gir både næring og farge.

Denne fikk toppkarakter av alle som testet den, så jeg vil påstå at den er en fulltreffer.

Testfamilien Knivsberg Konradsen sier: «En liten svippom innom Italia på en torsdags ettermiddag! Nydelige smaker, til og med den kresne 8-åringen i huset elsket den!»

Tips: Prøv parmvegan, et plantebasert alternativ til parmesan, som både er sunt og godt. Ha 100 g usaltede cashewnøtter, 3 ss næringsgjær, 1 ts salt og ¼ ts hvitløkskrydder i en foodprosessor. Bruk pulsknappen, og kjør til alt er godt blandet og cashewnøttene er pulverisert – men stopp før det blir smør. Oppbevares kaldt, holder seg lenge.

Tips: Denne retten kan også lages med pasta, følg i så fall pakkens koketid og tilsett mer vann ved behov.

Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

869 har lagret denne
«One pot» gnocchi à la Italia
Foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

Oppskrift av Hanne-Lene Dahlgren.

-- Her har jeg kombinert to av mine favoritter, nemlig gnocchi og alt-i-en-kjele! Linsene gir godt med fiber og protein, og grønnkålen gir både næring og farge.

Denne fikk toppkarakter av alle som testet den, så jeg vil påstå at den er en fulltreffer.

Testfamilien Knivsberg Konradsen sier: «En liten svippom innom Italia på en torsdags ettermiddag! Nydelige smaker, til og med den kresne 8-åringen i huset elsket den!»

Tips: Prøv parmvegan, et plantebasert alternativ til parmesan, som både er sunt og godt. Ha 100 g usaltede cashewnøtter, 3 ss næringsgjær, 1 ts salt og ¼ ts hvitløkskrydder i en foodprosessor. Bruk pulsknappen, og kjør til alt er godt blandet og cashewnøttene er pulverisert – men stopp før det blir smør. Oppbevares kaldt, holder seg lenge.

Tips: Denne retten kan også lages med pasta, følg i så fall pakkens koketid og tilsett mer vann ved behov.

Oppskrift/foto: «En skikkelig digg kokebok 3» av Hanne-Lene Dahlgren/Mats Dreyer

869 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3.5 dl vann
  • 2 dl fløte, gjerne plantebasert
  • 4 ss soltørkede tomater, grovhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 stk grønnsaksbuljongterning
  • 0.5 ts oregano
  • 0.5 ts timian
  • 0.5 ts chiliflak, valgfritt
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts salt
  • 500 g gnocchi, av potet, hjemmelaget eller ferdig.
  • 1 boks linser, skylt, ca. 176-230 gram.
  • 2 håndfull grønnkål, eller spinat, finhakket

Topping og tilbehør

  • basilikum, fersk
  • chiliflak
  • revet ost, eller parmvegan
  • oliven, gjerne kalamata
  • brød, ristet, el. focaccia

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket el. revet
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3.5 dl vann
  • 2 dl fløte, gjerne plantebasert
  • 4 ss soltørkede tomater, grovhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 stk grønnsaksbuljongterning
  • 0.5 ts oregano
  • 0.5 ts timian
  • 0.5 ts chiliflak, valgfritt
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts salt
  • 500 g gnocchi, av potet, hjemmelaget eller ferdig.
  • 1 boks linser, skylt, ca. 176-230 gram.
  • 2 håndfull grønnkål, eller spinat, finhakket

Topping og tilbehør

  • basilikum, fersk
  • chiliflak
  • revet ost, eller parmvegan
  • oliven, gjerne kalamata
  • brød, ristet, el. focaccia
Varm olje i en kjele og stek hvitløk på lav varme i noen minutter til den er blank.
Ha i hvitvinseddik og la det koke inn et par minutter.
Tilsett alle ingredienser til og med salt i ingredienslisten, kok opp.
Når det koker, tilsett gnocchi. La sausen småkoke på lav varme til gnocchien er gjennomkokt, det tar omtrent 10 minutter. Rør om av og til for å unngå at den brenner seg. Om gnocchiene trenger lengre koketid, tilsett litt vann.
Ha så i linser og grønnkål, rør til grønnkålen har falt litt sammen.
Server gjerne med oliven, fersk basilikum, chiliflak og revet ost eller parmvegan som topping.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en kjele og stek hvitløk på lav varme i noen minutter til den er blank.
Ha i hvitvinseddik og la det koke inn et par minutter.
Tilsett alle ingredienser til og med salt i ingredienslisten, kok opp.
Når det koker, tilsett gnocchi. La sausen småkoke på lav varme til gnocchien er gjennomkokt, det tar omtrent 10 minutter. Rør om av og til for å unngå at den brenner seg. Om gnocchiene trenger lengre koketid, tilsett litt vann.
Ha så i linser og grønnkål, rør til grønnkålen har falt litt sammen.
Server gjerne med oliven, fersk basilikum, chiliflak og revet ost eller parmvegan som topping.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?