vegetar

Langtidskokt grønnsakgryte

3 h
Lagret av 813 brukere
Langtidskokt grønnsakgryte servert med pasta
Foto: Green Kitchen «Åh, så godt!»
Lagret av 813 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 7 ss olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk selleristang, i biter
  • 2 stk gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stk squash, eller auberginer, i små terninger
  • 1 stk rød paprika, i biter
  • 2 ss kapers
  • 60 ml rødvin
  • 1 ss soyasaus, eller tamari
  • 2.5 dl grønnsakskraft
  • 3 bokser plommetomat, hermetiske, 1 boks = 400 gram
  • 2 blad laurbærblad

Til servering

  • 300 g rigatoni, eller annen pasta etter ønske, evt. polenta
  • 1 håndfull babyspinat
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk Burrata
  • 1 håndfull basilikumblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 7 ss olivenolje
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 stk selleristang, i biter
  • 2 stk gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 stk squash, eller auberginer, i små terninger
  • 1 stk rød paprika, i biter
  • 2 ss kapers
  • 60 ml rødvin
  • 1 ss soyasaus, eller tamari
  • 2.5 dl grønnsakskraft
  • 3 bokser plommetomat, hermetiske, 1 boks = 400 gram
  • 2 blad laurbærblad

Til servering

  • 300 g rigatoni, eller annen pasta etter ønske, evt. polenta
  • 1 håndfull babyspinat
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk Burrata
  • 1 håndfull basilikumblader
Varm opp 2 ss av olivenoljen i en stor, tykkbunnet kjele på middels varme. Ha i løken, selleristangen, gulrøttene og hvitløken og stek i 6 minutter. Rør om av og til.
Ha i squashen, paprikaen og kapersene, sammen med de 5 siste spiseskjeene av olivenoljen. Stek i 20 minutter, til grønnsakene har sunket sammen og fått litt farge. Rør om av og til, så det ikke svir seg. Skru ned temperaturen hvis nødvendig.
Ha i rødvinen for å koke ut av kjelen, og bruk en tresleiv til å skrape løs biter som har klistret seg til bunnen. Ha så i soyasausen, grønnsakkraften, de hermetiske tomatene og laurbærbladene. Smak til med salt og pepper. Rør godt om og skru temperaturen ned til lav varme.
Legg på lokk og la småkoke forsiktig i minst 2,5 time – bare sjekk innimellom og rør om.
Når du er klar til å spise, koker du opp en stor kjele med saltet vann, og koker pastaen som beskrevet på pakken, til den er al dente. Ta vare på en kopp av kokevannet. Hell så av resten av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen.
Ha i spinaten og så mye av sausen du vil, og bruk en klype til å vende inn sausen og tynne den ut med litt av pastavannet. Frys resten av sausen, eller spar den til lunsj.
Ringle over rikelig med extra virgin olivenolje og fordel maten på 4 tallerkener. Riv opp burrataen og basilikumen og dryss over. Krydre med massevis av nykvernet sort pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp 2 ss av olivenoljen i en stor, tykkbunnet kjele på middels varme. Ha i løken, selleristangen, gulrøttene og hvitløken og stek i 6 minutter. Rør om av og til.
Ha i squashen, paprikaen og kapersene, sammen med de 5 siste spiseskjeene av olivenoljen. Stek i 20 minutter, til grønnsakene har sunket sammen og fått litt farge. Rør om av og til, så det ikke svir seg. Skru ned temperaturen hvis nødvendig.
Ha i rødvinen for å koke ut av kjelen, og bruk en tresleiv til å skrape løs biter som har klistret seg til bunnen. Ha så i soyasausen, grønnsakkraften, de hermetiske tomatene og laurbærbladene. Smak til med salt og pepper. Rør godt om og skru temperaturen ned til lav varme.
Legg på lokk og la småkoke forsiktig i minst 2,5 time – bare sjekk innimellom og rør om.
Når du er klar til å spise, koker du opp en stor kjele med saltet vann, og koker pastaen som beskrevet på pakken, til den er al dente. Ta vare på en kopp av kokevannet. Hell så av resten av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen.
Ha i spinaten og så mye av sausen du vil, og bruk en klype til å vende inn sausen og tynne den ut med litt av pastavannet. Frys resten av sausen, eller spar den til lunsj.
Ringle over rikelig med extra virgin olivenolje og fordel maten på 4 tallerkener. Riv opp burrataen og basilikumen og dryss over. Krydre med massevis av nykvernet sort pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?