Langtidskokt grønnsakgryte
En gryterett er et kjærlighetsbrev til deg selv. Så skru av alle varslinger, senk skuldrene og sett på favorittmusikken din. Finn frem den skarpeste kniven din samt en god skjærefjøl og begynn å kutte. Når alle ingrediensene er i kjelen, kan du glemme dem i noen timer, og når det er tid for middag, kan du sette deg til bords til en fyldig saus med dype smaker som fortjener at du slurper dem i deg og mmm-er.
Server gjerne gryteretten med pasta og burrata, eller over polenta, eller som fyll i pitabrød. Hvis du ikke har invitert hele familien, har du rester du kan spise utover i uken (og da smaker de bare enda bedre). Du kan også fryse ned restene – de holder seg i månedsvis.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
En gryterett er et kjærlighetsbrev til deg selv. Så skru av alle varslinger, senk skuldrene og sett på favorittmusikken din. Finn frem den skarpeste kniven din samt en god skjærefjøl og begynn å kutte. Når alle ingrediensene er i kjelen, kan du glemme dem i noen timer, og når det er tid for middag, kan du sette deg til bords til en fyldig saus med dype smaker som fortjener at du slurper dem i deg og mmm-er.
Server gjerne gryteretten med pasta og burrata, eller over polenta, eller som fyll i pitabrød. Hvis du ikke har invitert hele familien, har du rester du kan spise utover i uken (og da smaker de bare enda bedre). Du kan også fryse ned restene – de holder seg i månedsvis.
Oppskrift og foto: Green Kitchen «Åh, så godt!» av David Frenkiel og Luise Vindahl.
Ingredienser
- 7 ss olivenolje
- 1 stk løk, finhakket
- 1 stk selleristang, i biter
- 2 stk gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 2 stk squash, eller auberginer, i små terninger
- 1 stk rød paprika, i biter
- 2 ss kapers
- 60 ml rødvin
- 1 ss soyasaus, eller tamari
- 2.5 dl grønnsakskraft
- 3 bokser plommetomat, hermetiske, 1 boks = 400 gram
- 2 blad laurbærblad
Til servering
- 300 g rigatoni, eller annen pasta etter ønske, evt. polenta
- 1 håndfull babyspinat
- olivenolje extra virgin
- 1 stk Burrata
- 1 håndfull basilikumblader
Slik gjør du:
- 7 ss olivenolje
- 1 stk løk, finhakket
- 1 stk selleristang, i biter
- 2 stk gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 2 stk squash, eller auberginer, i små terninger
- 1 stk rød paprika, i biter
- 2 ss kapers
- 60 ml rødvin
- 1 ss soyasaus, eller tamari
- 2.5 dl grønnsakskraft
- 3 bokser plommetomat, hermetiske, 1 boks = 400 gram
- 2 blad laurbærblad
Til servering
- 300 g rigatoni, eller annen pasta etter ønske, evt. polenta
- 1 håndfull babyspinat
- olivenolje extra virgin
- 1 stk Burrata
- 1 håndfull basilikumblader
