Vegetargryte med kikerter
45 min
19 varer
99
Sara Johannessen
En smakfull og varmende vegetarisk gryte med smak av jul. Denne vegetargryten med kikerter er et flott alternativ for deg som ikke ønsker å spise kjøtt under julefeiringen.
Tips: Du kan tilsette både fiken og aprikos for ekstra sødme. Finhakk aprikos og la koke inn, og/eller del fiken i to og tilsett mot slutten.
Oppskriften er hentet fra boken «Matglede» av Wenche Andersen og Linnéa Myhre.
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chilipepper, frisk
- 0.5 ts ingefær
- 4 stk gulrøtter
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk squash
- 2.5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 boks kikerter, hermetiske
- 1 dl rosiner
- 0.5 ts kanel
- 1 salt
- 1 pepper
Couscous
- 500 g couscous
- 5 dl vann
- 1 ss olje
- 0.5 ts salt
- 2 ss persille
- 2 ss koriander
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chilipepper, frisk
- 0.5 ts ingefær
- 4 stk gulrøtter
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk squash
- 2.5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 boks kikerter, hermetiske
- 1 dl rosiner
- 0.5 ts kanel
- 1 salt
- 1 pepper
Couscous
- 500 g couscous
- 5 dl vann
- 1 ss olje
- 0.5 ts salt
- 2 ss persille
- 2 ss koriander
Rens og skjær løk i ringer, og finhakk hvitløk og chilipepper. Skjær gulrøtter og squash i tynne staver.
Varm oljen i en sauteringspanne eller en stekepanne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank/mør.
Tilsett gulrøtter, buljong og tomater, og la det koke i ca. 10 minutter.
Tilsett squash, god avrente kikerter og rosiner, og kok opp. Smak til med kanel, salt og pepper.
Kok opp vann med olje og salt i en kjele.
Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca. 5 minutter.
Tilsett finhakkede urter og rør rundt. Løft på couscousgrynene slik at de blir luftige og fine.

Bon appetit!
Rens og skjær løk i ringer, og finhakk hvitløk og chilipepper. Skjær gulrøtter og squash i tynne staver.
Varm oljen i en sauteringspanne eller en stekepanne med høye kanter. Fres løk, hvitløk, chilipepper og ingefær til løken er blank/mør.
Tilsett gulrøtter, buljong og tomater, og la det koke i ca. 10 minutter.
Tilsett squash, god avrente kikerter og rosiner, og kok opp. Smak til med kanel, salt og pepper.
Kok opp vann med olje og salt i en kjele.
Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca. 5 minutter.
Tilsett finhakkede urter og rør rundt. Løft på couscousgrynene slik at de blir luftige og fine.