Grønn curry-suppe med kylling

45 min

En grønn curry-suppe er akkurat passe chilisterk og har masse smak av sitrongress, lime og ingefær. Den grønne krydderpastaen blir ekstra frisk hvis du lager den selv. Da har du også bedre kontroll på hvor sterk den blir. For enkelhetens skyld er det imidlertid helt innafor å bruke ferdigvarianten også.

2080 har lagret denne
Grønn curry-suppe med kylling

En grønn curry-suppe er akkurat passe chilisterk og har masse smak av sitrongress, lime og ingefær. Den grønne krydderpastaen blir ekstra frisk hvis du lager den selv. Da har du også bedre kontroll på hvor sterk den blir. For enkelhetens skyld er det imidlertid helt innafor å bruke ferdigvarianten også.

2080 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk sjalottløk, evt. en løk
  • 2 ss curry paste, grønn
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 stk sitrongress
  • 4 stykker limeblader
  • 4 skive(r) ingefær, eller galangal
  • 600 g kyllinglårfilet
  • 200 g risnudler
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk grønn paprika
  • 150 g bambusskudd
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 klype sukker
  • 1 stk lime
  • basilikum, eller thaibasilikum
  • grønn chili, finsnittet

Hjemmelaget currypasta

  • 2 stykker sitrongress
  • 2 stykker grønn chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, eller galangal
  • 0.5 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk sjalottløk, evt. en løk
  • 2 ss curry paste, grønn
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 stk sitrongress
  • 4 stykker limeblader
  • 4 skive(r) ingefær, eller galangal
  • 600 g kyllinglårfilet
  • 200 g risnudler
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk grønn paprika
  • 150 g bambusskudd
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 klype sukker
  • 1 stk lime
  • basilikum, eller thaibasilikum
  • grønn chili, finsnittet

Hjemmelaget currypasta

  • 2 stykker sitrongress
  • 2 stykker grønn chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bit ingefær, eller galangal
  • 0.5 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss soyasaus

Hjemmelaget currypasta

Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene for litt mindre hete hvis ønskelig. Skrell ingefæren.
Hakk opp sitrongress, chili, hvitløk og ingefær. Kjør det i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene til en tykk og jevn krydderpasta.

Grønn curry-suppe

Rens og skjær løken i tynne skiver. Varm litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli gyllen.
Tilsett currypasta og fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett kraft, knust sitrongress, limeblader og ingefær. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.
Skjær kyllingen i skiver eller jevne biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens og del brokkolien i små buketter og paprikaen i jevne biter.
Ha kyllingen over i kraften og la det putre i noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk og grønnsaker. La det trekke videre til grønnsakene er knapt møre. Smak til med fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft.
For å friske opp grønnfargen, kan du kjøre et par desiliter av suppen sammen med en god neve basilikum eller thaibasilikumblader for så og ha det tilbake i suppen.
Server suppen med nudlene og dryss over urter og finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Hjemmelaget currypasta

Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene for litt mindre hete hvis ønskelig. Skrell ingefæren.
Hakk opp sitrongress, chili, hvitløk og ingefær. Kjør det i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene til en tykk og jevn krydderpasta.

Grønn curry-suppe

Rens og skjær løken i tynne skiver. Varm litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli gyllen.
Tilsett currypasta og fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett kraft, knust sitrongress, limeblader og ingefær. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.
Skjær kyllingen i skiver eller jevne biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens og del brokkolien i små buketter og paprikaen i jevne biter.
Ha kyllingen over i kraften og la det putre i noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk og grønnsaker. La det trekke videre til grønnsakene er knapt møre. Smak til med fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft.
For å friske opp grønnfargen, kan du kjøre et par desiliter av suppen sammen med en god neve basilikum eller thaibasilikumblader for så og ha det tilbake i suppen.
Server suppen med nudlene og dryss over urter og finsnittet chili.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?