En grønn curry-suppe er akkurat passe chilisterk og har masse smak av sitrongress, lime og ingefær. Den grønne krydderpastaen blir ekstra frisk hvis du lager den selv. Da har du også bedre kontroll på hvor sterk den blir. For enkelhetens skyld er det imidlertid helt innafor å bruke ferdigvarianten også.
En grønn curry-suppe er akkurat passe chilisterk og har masse smak av sitrongress, lime og ingefær. Den grønne krydderpastaen blir ekstra frisk hvis du lager den selv. Da har du også bedre kontroll på hvor sterk den blir. For enkelhetens skyld er det imidlertid helt innafor å bruke ferdigvarianten også.
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene for litt mindre hete hvis ønskelig. Skrell ingefæren.
Hakk opp sitrongress, chili, hvitløk og ingefær. Kjør det i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene til en tykk og jevn krydderpasta.
Grønn curry-suppe
Rens og skjær løken i tynne skiver. Varm litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli gyllen.
Tilsett currypasta og fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett kraft, knust sitrongress, limeblader og ingefær. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.
Skjær kyllingen i skiver eller jevne biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens og del brokkolien i små buketter og paprikaen i jevne biter.
Ha kyllingen over i kraften og la det putre i noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk og grønnsaker. La det trekke videre til grønnsakene er knapt møre. Smak til med fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft.
For å friske opp grønnfargen, kan du kjøre et par desiliter av suppen sammen med en god neve basilikum eller thaibasilikumblader for så og ha det tilbake i suppen.
Server suppen med nudlene og dryss over urter og finsnittet chili.
Bon appetit!
Hjemmelaget currypasta
Fjern de ytterste grove bladene på sitrongresset. Del chilien på langs og skrap ut frøene for litt mindre hete hvis ønskelig. Skrell ingefæren.
Hakk opp sitrongress, chili, hvitløk og ingefær. Kjør det i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene til en tykk og jevn krydderpasta.
Grønn curry-suppe
Rens og skjær løken i tynne skiver. Varm litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli gyllen.
Tilsett currypasta og fres videre under omrøring i et par minutter.
Tilsett kraft, knust sitrongress, limeblader og ingefær. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.
Skjær kyllingen i skiver eller jevne biter. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens og del brokkolien i små buketter og paprikaen i jevne biter.
Ha kyllingen over i kraften og la det putre i noen minutter til kyllingen er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk og grønnsaker. La det trekke videre til grønnsakene er knapt møre. Smak til med fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft.
For å friske opp grønnfargen, kan du kjøre et par desiliter av suppen sammen med en god neve basilikum eller thaibasilikumblader for så og ha det tilbake i suppen.
Server suppen med nudlene og dryss over urter og finsnittet chili.